View Single Post
Staro 26.01.2007., 11:04   #9
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Nešto tu ne štima, 2-3C. Ako je vruć znači da odvčaći toplinu, ali ipak skini ga i ponovo namontiraj sa TANKIM slojem paste.
Prvo bih Vam svima zahvalio na trudu : goood : (solidarnost na djelu), jer ako i ništa ne riješimo, bar ćemo se pojadati jedni drugima pa će nam biti lakše : cheers2
Evo sve sam skinuo i počeo od početka. Prvo, ja sam stavio pasivce, jer sam tip koji brije po "JUS-u", "DIN-u" i ostalim standardima, pa ako proizvođač kaže da ih stavim, OK, staviti ću ih jer ga je on proizveo pa valjda zna zašto i da li je bolje.
Drugo, pasta ne može biti tanja, jer sam samo očistio bazu coolera, a ono paste što je ostalo na GPU-u sam ostavio (zbilja je tanko, prozirno i pravilno raspoređeno). Stisnuo sam hladnjak gore i zašerafio sa pripadajućim maticama. Neki gosp. je rekao ovdje ili negdje drugdje na forumu, da ih ne treba stiskati do kraja, jer se savija kartica, možda je u pravu, ali ja ne vidim neku veliku razliku kad su stisnuti do kraja ili malo otpušteni. Temperature su mi u idle-u 54 GPU, 41 okolna temp. (brijem da je to memorija). Kad sam nafrljio Richard Burnsa, GPU se podigao do 69-70 C, ali to mijerim tako da odmah izlazim iz igre i očitavam iz Everesta (isto očitava i NVsettings). Kad sam probao Far Cry temp. je bila manja za 5 C, a isto tako negdje kad vrtim 3Dmark05. Kaj je, tu je, žao mi je samo što nisam tako precizno mjerio dok je bio orginalni cooler na grafi, ali nema veze. Cooler nije tako vruč, ali je vruča pozadina kartice gdje je postavljen GPU. Za sad sve radi, a to je jedino važno, jer sam već toliko puta izgubio živce sa razno raznim hlađenjima, pa reko jel to ima smisla ??? Susjed ima 7300 GT pasvno hlađenu i doslovno ju nemreš opipati, a ja se tu živciram oko par stupnjeva.... pa koji sam ja onda bedak... ak rikne, nek rikne, pa nije zadnja na svijetu. Jedino mi je iskreno žao što sam opet u dugovima s lovom, a nije bilo potrebno. Tak da svima puno hvala na odgovorima i ako imate što dodati uvijek je dobrodošlo.: hello2 :
Solberg je offline   Reply With Quote