View Single Post
Staro 27.10.2003., 02:55   #2
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Re: Masovno rikavaju JNC napajanja

Citiraj:
Originally posted by razlo
Nisam bas vise tolko aktivan na forumu pa ne znam jer netko ovo vec potegao no u zadnjih par mjeseci JNC napajanja rikavaju masovno ... kod mene na poslu 10-15 strojeva, burazu doma, frendu doma, ispred mojih ociju dva. Cuje se prasak, napajanje se zadimi, komp ne mora biti ni upaljen, posto se ja u to nis ne kuzim moj sef veli da su to elektroliti, on je dr. sc. elektrotehnike pa valjda znaj kaj prica
John C. Dvorak u jednoj svojoj kolumni u Bugu spominjao probleme s elektrolitima - kao, neki tip je prodao krivu formulu za elektrolit, a dok su ovi skuzili kondenzatori nakon nekog vremena propadnu (nesto kao da nabubre - sto se dalje s njima dogadja, ne znam), vec je bilo kasno - vec su napravili dosta kondenzatora i stavili ih na/u komponente. E, sad, svi znamo na kakvom glasu je JNC - ne bih se cudio da su po ultra-niskim cijenama pokupovali takve kondenzatore koji jos nisu bili stavljeni u komponente. BTW jedno moje JNC napajanje se upalilo, na racunalu sada starom 3 godine (mislim da je otislo prije godinu i pol).

Citiraj:
Dakle moja preporuka vam je ako imate JNC - van odmah.

Trenutno, i u svom novijem racunalu imam JNC napajanje - ovaj tjedan ga mijenjam - kupio sam 400W DTK silent napajanje za 400 kn.
MaxB je offline   Reply With Quote