View Single Post
Staro 21.01.2007., 17:43   #18
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Nije mi jasno zašto svi govore da okrenem antenu sa offset feedom naopako.
Ja sat kantenu koristim da bih uspostavio link sa sektoricom koja je na brdu.
Offset antena izgleda ovako:

Tako je napravljena da lnb ili u mome slučaju iluminator nebi stajao na putu signalu kojega parabolični reflektor prikuplja i fokusira. Ovakve antene se i zovu offset jer je feed pomaknut iz fokusne točke. Takav tip antena je nastao zato što je kod starih antena pozicija feeda narušavala perfomanse. Ako ja antenu moram usmjeriti na brdo, zar nije ispravno okrenuti je sa rukom prema dolje, i još je malo nageti prema dolje kako sam ja ucinio? Da je okrenem naopako trebao bih je nageti za cca 35 supnjeva prema gore samo da bih postigao da signal šiba ravno, a da bih napravio link prema brdu, antena bi trebala biti nageta za bar 50 stupnjeva prema gore, za što nisam siguran da je uopce moguče.
Za kabel sam odlučio da ga necu mijenjati nego skratiti. Kako mi garancija na Canyona više ne vrijedi skratiti cu kabel na 1.5m i kraj koji ide u ap jednostavno zalemiti u uređaj. Tako netrebam kupovati ni konektor, a gubitci su minimalni jer ide direktno na pcb. Vjerovatno cu i antena switch izbaciti.

Zadnje izmijenjeno od: Doom. 21.01.2007. u 17:58.
Doom je offline   Reply With Quote