View Single Post
Staro 20.01.2007., 18:23   #13
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Zavisi, računaj s tim da je svaki konektor, neko prekopčavnje, štukanje, veliki gubitak, za tvoju daljinu prevelilki, jer na 4km je svaki dB važan za dobar rad.
Sam naziv "pigtail" ti govori, tanak kao rep, sad zamisli 100 ljudi koji prolaze kroz poluotvorena vrata i 8m prolaz. Tako je i s kablovima. Kuiš što kvalitetniji kabel, i spojiš ga s hornom, taj kabel treba bit što kraći, znači AP što bliže anteni, maximalno, najbolje odma do horna, al je to overkill s izvedbom dihtanje/montaža/pre zahebano i treba se igrat s tim.
Na jednom kraju N konektor, na drugom RP-SMA konektor, sad ovisi kakvi je konektor na kanteni, jer ak je recimo, ja imam F konektor 75ohmski, i kad sam 75ohmski kabal stavio na N konektor koji je 50ohmski, mi se javljala čudan anomalija signal variro, veza pucala, sve dok nisam stavio 75ohma konektor, nisu baš bili kompaktibilni . S UTP om nemaš gubitaka na 1, pa do 100m, tak da ak imaš PoE izveden bi najbolje bilo stavit ga što bliže anteni.
Eh, da i sve konektore obavezno osiguraj: mislim na izolir traku, inače je najbolje koristit termobužir, jer kad se konektori namoče zna bit gadno.
Nama se na sektorici namočio jedan N konektor i bio je slab signal na spoju, voda je ušla među onaj mali prostor izolacija-masa konektora.
Znači termobužir na sve spojeve obavezno, na kompu u sobi netreba
Juggernaut je offline   Reply With Quote