View Single Post
Staro 19.01.2007., 09:20   #9
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
OK, znam da vjerojatno nebi dao tih cijelih 500kn za hladjenje, ali u slucaju da ipak bi, pazi racunicu: E6400 + 500kn = E6600 kojeg clocknes s BOX coolerom i imas pilu A mozes proci i sa jeftinijom maticnom.
Baš to, uz takva ulaganja u hladnjak imaš jači procesor i možeš proći sa jeftinijom pločom

Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
znači ti bi rađe držao e6600 na 3.4 sa stock coolerom nego e6400 na 3.4 sa zalmanom 9700? ova druga varijanta je 200 kn jeftinija ,puno stupnjeva hladnija i puno tiša.
Iskreno, ja bi. 2 Mb više cachea. Tišina i hladnoća se barem mene ne tiče, dokle god je proc stabilan
(Lord Clockan ima dobru filozofiju )

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Iskreno ja niti ne bih kupio Zalmana 9700 NIKAD A vjerojatno ni E6400. Govorom o situaciji u kojoj se spremam(o) dati 500kn za hladjenje, e tu se onda vec stvara upitnost cijele investicije. Ali vidio sam u jednom drugom threadu da si vec nabavio E6400, pa prema tome uzmi TT Big Typhoon i uzivaj. Po meni idealan odnos cijene i performansi, prekopaj jos po Overclocking podforumu naci ces puno preporuka upravo tog coolera.
Istina da. 500 kuna rađe investiram u jači proc, a 9700 je lošije rješenje nego Big Typhoon. Kad bih već uzimao Zalmana, uzeo bih 7700.

(barem se osobno u bliskoj budućnosti neću morati brinuti o hlađenju budućeg proca, Aquagate će riješiti probleme : D)

BTW Super, izgleda da ti i ja radimo na istoj valnoj duljini

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote