View Single Post
Staro 16.01.2007., 00:54   #1
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
LAN i WLAN kombinacija sa Linux AP-om

Ražmišljam o nadogradnji svoje lokalne kućne žičane (wired) mreže sa wireless mogućnostima.
Imam t-comov klasični žičani router za 1kn i htio bih dodati mogućnost da se može na mrežu spojiti i wireless.
Razmišljam o Mikrotiku kao AP-u. Nije da želim škrtariti pa odabirem nešto što ima free verziju, već mi se takva konfiguracija AP-a čini prava zanimljiva avantura.
Na netu sam o MT konfiguraciji čitao onoliko koliko se otprilike može pročitati (nema baš puno, ali ima nešto uputstava pogotovo o HotSpot konfigfuraciji). Vidim da i na našem forumu ima često spominjanja linux distri za funkciju routera i AP-a.
Molio bih Vas gurue da me uputite prije svega da li ima smisla se truditi sa MT-om za nekoga tko je novi u linux svijetu, a ako ima smisla molio bih da me uputite koji hadware da kupim (pretpostavljam 1 atheros wireless pci karticu u Kvarku i jednu običnu wired LAN karticu).
Trenutno sam u fazi da sam uspješno instalirao MT na, nećete vjerovati - na biblijski stari pc sa 166MHz, 32MB rama 1,7GB hard (još nema mrežne kartice, al još samo kratko).
Sada pokušavam skužiti konfiguraciju MT-a i molim vas za pomoć oko toga i u izboru hardvera. Thnks!

beroland je offline   Reply With Quote