Moj susjed ima dual opteron 142 kutiju - pa ne bih ti govorio da nisam sam osjetio. To što si ti napisao je maximalna disipacija, a 142 vjeruj mi iz iskustva znam da se zagrije na 2° više od sobne temperature.
Gle, tebi su tri crkla i imaš loše iskustvo. Ja sam imao durona 600 i kupio sam nforce2 za njega i radio je 2 mjeseca na 166*6 i onda još pola godine na 200*5.5. I onda sam kupio athlona 1700+ koji je radio na skoro 2300mhz, koji je crknuo na LAN-u kad ga je kolega NAOPAČKE namontirao u socket. Vratio sam durona 600 kojeg sam sa novostečenim overclocking znanjem tjerao na 215*5.5.
I to mi je postalo presporo, da bih kupio durona 1400 za 290kn koji sada radi na 200*11.5. I taj isti duron je brži i stabilniji od bilo kojeg pentiuma ispod 2500kn.
I temperatura mu je sada 41° i kao takvome osiguran mu je dug i sretan život.
I da se vratim na opterone - jesu skupi su, i jesu teško su kod nas dobavljivi, ali isplati se. Ako ništa drugo zbog tišine za razliku od novijih pentiuma koji dolaze bundlani sa hightech jumbojet kulerom.
Citiraj:
Opteron mi smrdi jer je svima super, mrak, najbolji, nigdje nitko ne nalazi zamjerku, a to ne hoda u stvarnom svijetu jer se ili je riječ o dobrom marketingu (dobra recenzija i nekaj ispod stola) ili je riječ o čudu, a čuda su rijetka pojava ...
|
Eto da je AMD i prekjučer osvojio (još)jedan design win gdje će bit korišteno 3000+ opterona za novi superkompjuter...mislim amd je dosad otpakirao nešto malo manje od 100 000 opterona samo za superkompjutere - više nego što je prodano itaniuma i xeona u zadnjih 3 godine. I tebi to ništa ne govori?
i za kraj, budući da uskoro primam povrat poreza i ozbiljno razmišljam o prelasku na AMD64, citirat ću jednog pjesnika:
Zadnji koji izađe iz 32-bitnog svijeta, molim neka ugasi svijetlo i zatvori vrata...