View Single Post
Staro 13.01.2007., 20:04   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Onda su temperature istinite, što je loše. Idle je OK (iako je Core 2 opet visok )

Freezer je očito dobro okrenut. Hmm, nisam primjetio da je baza freezera loše napravljena i konkavna/konveksna. AMD procevi imaju relativno ravne Heatspredere.

Pastu stavljaš kao zrno, zrno i pol riže na sredinu HS-a (procesora). Stisneš, zakreneš lijevo desno i zakopčaš. Zapravo, svatko ima svoj način, ali poanta je da se ne stavlja previše paste jer se onda napravi kontra efekt.

Jel ti se fino razmaže pasta po procu? Ako je fino razmazana, onda je baza i HS proca dobro obrađen.

HTT ide dok ide. Probaš više, odvrtiš Prime ili OCCT sat-dva, ako radi, digneš ponovno i tako sve dok ne pukne (kad pukne, ako je dosta i vratiš na prijašnju vrijednost i testiraš duže, cca. 6-8h će biti OK). Paziš na memoriju (ako znaš do koliko ide to je lagano, ako neznaš, onda ju drži oko defolta sa djeliteljima).

Tebi ne preporučujem dizati napon, barem dok ne vidiš zašto su ti temp. tako visoke. Temperature su barem 15°C previsoke (ne bi smjele ići u load-u preko 55°C za duži život procesora).

I ono na što bi kao zadnju opciju napraviti je zamjeniti cooler, da možda Freezer nije otišao.

I čekaj da pitam još samo nekaj, jel freezer na 12V ili imaš kakvu regulaciju brzine ovisno o temp? To ti može biti problem jer ploča gleda CPU temp iz BIOS-a koja je uvelike manja od prave, core temperature...
Meni se Freezer nije ni okretao dok temp. jezgri nije prešla 47°C.

Isključi auto regulaciju pa probaj ponovno (ako nije bila isključena).

EDIT:
Evo, kod mene su temperature puno više kad je auto regulacija koja ovisi o CPU-u temp, a ona se nit 5 nit 6 ne diže čak ni kad je u load-u proc. Tako da core temp raste suludo (prešla mi je jezgra 50°C nakon pol minute S&M-a) dok CPU temp stoji na 31 i naravno, cooler se okreće na jadnih 500 o/min!

Isključi opciju koja regulira FAN controll