View Single Post
Staro 13.01.2007., 15:05   #5
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Sve super, pohvale za trud.

Pitanje - da li se čuju ležajevi/motor/što god drugo kod Zalmana na 12V/7V/5V ? Za SilentBlade je to normalno (iako to neće svatko čuti). Nit podmazivanje uljem ne pomaže, dapače, onda je još glasniji : stoopid

Iz review-a mislim da ne (samo si za SB-a napisao da rošta), ali svejedno, bolje pitat.
A mislim SB ne rošta tak jako, al ono, kad se dovoljno približiš, čuje se. A kod Zalmana mi se više čini da ne rošta nego bruji, što je u biti nešto niža frekvencija od roštanja, pa zbog naše slušne plohe to manje zamjećujemo (barem ja). Ali isto tako, kod Zalmana mi se čini da se više čuje sam protok zraka kroz njega nego on. SB recimo ide potiho prštprštpršt, dok bi za Zalmana reko da ide prbrprbrprbr. Eto to je neka razlika. Al ono, kak sam reko Zalman@5V i SB@7V i nemaš beda, u zatvorenom kućištu to se nebude tolko zamjetilo, bar meni se čini da nije puno.
Eto (freak tihoće) frend je u svoj ormar(: lol2 : ) složio komponente kompa i obložio ih apsorberskom spužvom,na proc stavio Ninju(: goood : ), na Ninji ovaj Zalman, AC 12cm ladi HDD i AC 8cm ladi RAM i grafu, i sve je bacio na 5V...komp se tako ionako nešto čuje, makar si je po meni dao i previše truda za to. Uglavnom, danas sve komponente zahtjevaju aktivno hlađenje, pa čak i najslabiji sempron sa ninjom na sebi, undervoltan na 1.0V@1GHz traži da se povremeno upali aktivac, pa makar i na 200RPM...malo buke zbog toga se da izdržati, a za to su ova 2 koja sam nabavio vrlo dobar izbor.

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote