View Single Post
Staro 13.01.2007., 14:31   #8
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
gledaj to ovako: mozes sam konfigurirati sve sto treba i raditi ce. a mozes i ustediti tih 10 minuta i pustiti win da to sloze. sto tocno wizard radi, neznam. znam da sam imao vise slucajeva kad je nesto otislo u k..ac pa bi morao rucno rjesiti. nije problem. ali ako je u igri 10+ racunala, e onda je problem. jer onda nije razlika u 1 i 10 minuta, vec u 10 i 60minuta.
no opet, znaj da sam ja tip covjeka koji ide sljedecom filozofijom - "ako moze lakse, neka ide lakse". koristim Nero StartSmart, imam shortcut u QuickLaunchu na "Open" i "New" office document, skoro svaki .exe pokrecem iz runa, misa ne koristim 80% vremena, a na daljincu imam najmanje 50 macroa za razno razne gluposti. tako da sam ja takav. netko drugi voli klikati, tipkati i drndati po najmanjim opcijicama.

sto se tice wizarda, sto on radi.
ako odes na System properties, vidjeti ces da je pod karticom "Computer Name" upisan "opis" tvog racunala nekim nazivom koji si mu dao. isto tako imas "Netowrk ID". e sad, kad odes u "Wizard" ono sto Win naprave je, ajmo tako reci, signal, paket informacija o tvom racunalu i tvojoj Workgrupi. iako prilikom koristenja "Wizarda" mozes odabrati naziv koji zelis za "Workgroup", kada se netko drugi spoji u hardversku mrezu s tvojim racunalom, tvoje racunalo ce u svakom slucaju naci pod kucnom mrezom koja je tamo postavljena. Ukoliko jedno racunalo zeli kontaktirati tvoje, paket informacija o tvom racunalu i toj mrezi je vec stvoren. ukoliko netko zeli kontaktirati tvoje racunalo u mrezi "Doma2", a ti nisi pokrenuo wizard, paket informacija o tvom racunalu i toj mrezi s tvoje strane nece postojati. u principu se svodi na ovo: ti kazes svojoj babi "klikni tu, odi dalje, mreza ti se zove 'Klet' i to ti je to. baba dode sa svojim laptopom, ponovi tih 5 klikova i to je to! umrezila se. da mora sama konfigurirati, nebi znala.
eto, toliko o tome od mene, nadam se da sam pomogao
mat je offline   Reply With Quote