View Single Post
Staro 13.01.2007., 12:21   #5
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Crash Pregled postova
Mozes je kloknit priko jumpera na maticnoj, ali ti to nebi preporucia ako neznas. Jer sta govori kolega gori mozes je samo s.ebat totalno.
E to sam skuzio. Problem je sto mi ploca ni sa najnovijim biosom nije prepoznavala mobilca. A i htio sam smanjit voltazu na 1,45 jer ploca je sama podesila na 1,6. Medjutim kako to nije moguce, odlucio sam iskoristit tih 1,6 i izvuc maximum od proca. A mnozitelje jedino mogu mijenjat preko tih vrazjih jumpera. Slucajno san naisa na manual od ASrock ploce gdje je to lijepo nacrtano. 4 dana dok san pohara sve ducane po Splitu da mi udijele Jumpere i to je to. I tako sam podesio na 200x10.5. Moglo je sigurno ic vise (do 2,6GHz sam uspio natjerat na Epoxici sa shrot napajanjem) ali to mi nije bila nakana, posto sam taj komp slagao za doma, a prioritet je bio tisina uz prihvatljivu brzinu... i naravno cijenu

Na kraju mogu reci da mi se cak i svidio taj nacin mijenjanja mnozitelja. Jest da je nespretan do boli i treba duplo vise vremena kod procesa clockanja, ali kad se jednom nastima to je to. Govorim to zato jer konkretno kod ove epoxice 8rda3+ u koju isto imam mobilca mi se BIOS redovito jednom mjesecno resetira. I onda sve opet nastimavat... A to mi nikako ne odgovara starcima da kad pale komp im pise "CPU clock failed. Press DEL..."