Bok !
Izgleda da sam uspio stabilizirati E6600 na 3.6GHz. Renderiram vec neko vrijeme i izvrtio sam Cinebench 9.5 (render/openGL speed) i sve prolazi za sad. Nije mi samo jasno u cemu je kvaka.
Naime na FSB 400 * 9 nece pa nece tj. nece da se boota ili zaglavi pri dizanju windowsa dok na 390*9 radi. E sad malo mi je cudno da tih 10 (90) FSBa stvara toliku razliku jer na 450 * 8 evo radi najnormalnije zadnjih 30ak minuta (ako ga LightWave 3D rendering nije srusio do sad onda niti nece - nadam se

) ?
Sto se tice settingsa nisam se zamarao s nicime osim monoziteljem za RAM (2 * 450 = 900 ili u slucaju majnjeg FSBa 400*2,5) a za CPU voltazu je sve na Automatic pa ploca sam regulira koliko joj treba (1.3756 je nastelano koliko vidim iz CPU-Z).
Pregrijavanje CPUa sigurno nije u pitanju jer sam sinoc namontirao SiverStone NT06 (nakon 2, sata zje...je, uhh al sam bio ljut kad sam vidio da sa strazen strane ploce ima neki pasivac koji mi smeta a nisam ga mogo skinuti/odljepiti (imam fotke ako nekog zanima)). Sad je tempera u Idelu manja za 12-13C a u full loadu 13-15C u odnosu na default intel stock cooler (i to na 1450 RPm ventilatora jer na 2400 je pre,pre bucan a razlike 1-2C). Obje jezgre rade na 1-2C razlike ponekad ali vecinom su na istom (valjda je onda dovoljno ravna povrsina CPUa

).
Any ideas zasto nece na 400*9 ?? mislim na 450*8 je NB na jos vecoj frekvenciji ako se ne varam neko na 400*9 ??
P.S. ploca je gigabyte GA-965P-DQ6 v 1.0