x1600xt je otprilike brza kao x800Pro, u novijim igrama je cak i dosta bolja na nizim rezolucijama (do nekih 1280x960). X1600XT je isto sto i X1650Pro, a kao sto vidis u mom sigu, vlasnik sam iste. Prije nje sam imao u kompu cca. 2-3 tjedna GeCube X800Pro koja je pocela pokazivat artefakte..i mogu reci iz iskustva da su te grafe jako slicne po performansama.
Jos sam primjetio da X1650Pro radi znacajno gladje u OpenGL igrama od X800Pro (izuzetak su Pacific Fightersi, gdje obje ispuste dušu tj. tesko je odrediti koja je losija bez da ih imam obje pri ruci i da testiram.. obje muku muce sa najvisim postavkama, cak i na rezi 1024x768 bez AA i Aniso). X1650Pro je apsolutno fluidnija u Doom3, Quake4 i Riddicku. Mozda se na sekund tu i tamo srusi framerate nesto nize nego na X800Pro (ali doslovno na sekund-dva), inace je znacajno visi nego na X800Pro.
S druge strane, u starijim igrama X800Pro pokazuje bolje rezultate, pogotovo kod primjene recimo 4xAA i 16xAniso..dok kod novijim ni sa AA ni sa Aniso nije znacajna razlika u korist ijedne.
Ovo su moji subjektivni dojmovi buduci da nemam X800Pro pri ruci da je istestiram odmah uz ovu.
Ja sam svoju X1650Pro nabavio za 800kn, i nije mi zao. Bar mogu koristiti SM3.0 (HDR), i to cak i framerate ostane prihvatljiv i sasvim igrivo!

A i AVIVO nije za baciti, ipak je na mom slabasnom stroju to nesto sto mu moze produziti zivotni vijek.
Sve u svemu, ako uzmes da je X800Pro duplo brzi od 9800Pro... pa eto, to ti je to..nema se tu vise sto govoriti. Uzimaj.
Dostojan zamjenik stare radeonke 9800Pro.