View Single Post
Staro 07.01.2007., 18:48   #1
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Talking P4P800SE on fire

u glavnim ulogama:
p4p800se i celeron d 2.93ghz
sporedne uloge:
antec 350w true power i coolermaster jet4

prije tjedajn dana prilikom OCCT-a komp se ugasio (proc klokan na 3.5ghz, no biggie).
temp su bile za cpu oko 55 a za mbo 47 stupnjeva. nikako ga nisam uspio upaliti, Reset CMOS, vađenje baterije, ništa nije upalilo. psu je davalo napon, ventovi bi se pokrenuli na djelić sekunde i onda stali. mislim si, krepao proc.

idem ovaj tjedan ipak probati drugo napajanje, čist da vidim. prištekam neki bezvezni MS 400w, upalim komp, frcne iskra i napajanje krepa
ponovno izvadim bateriju, prikopčam staro napajanje, vratim bateriju i upalim komp i radi! doduše, nisam mogao ući u bios, ali je bootao u winse.

flasham cmos s floppya, upalim komp i frcne iskra na mbo, na mjestu koje vidite na slikama i zapali se mbo na istom mjestu!

ištekam komp, ugasim vatricu, pustim ga pet minuta i opet upalim i radi bez greške, čak je i bios ok. kaj je najbolje, komp radi full stabilno, prolazi prime 4-5h i occt

dakle u čitavoj priči mi nije jasno kaj je zapravo otišlo kad je komp krepao priliko occt-a i kako nakon kaj se zapalio još može raditi, i to sasvim ok???

evo i par slika