19.07.2002., 07:51
|
|
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Originally posted by medo
OK Oz, ali, meni je ovo prije radilo! Sa istim driverima! Sve isto. Meni je problem korupcija file-ova na disku kada je spojen na HPT.
Sada sam učinio isto što i prije - instalirao sistem na chipsetu, a onda kada sam napravio winupdate i sve prebacio hard na HPT. Samo, što mi se za razliku od onda sad sve skršilo. Probao sam Win2k - no good. Još gore.
Evo, sklepao sam instalaciju opet bez greške, ali me strah opet se skopčat na HPT. Uf... Fuck! Možda to ima veze sa mojim ozloglašenim KT133A chipsetom. Imam i SB Live! 5.1 nutra, ali njegovo vađenje nema efekta. Da stavim onaj VIA Patch!?
Ono, misliš si: "Pa već tri godine ugrađuju te prčene kontrolere na ploče, valjda rade kako treba", kadli ispadne da na to možeš spojit jedino hardove. Ako spojiš CD-RW recimo na HPT, software (npr Nero) uopće ne skuži pržilicu. Niti CD-ROM. Samo ih u WinCommanderu vidiš (ili u Exploreru). I zašto se dotatni kontroler mora prijavljivati kao SCSI!? Zar ne postoje dodatni ATA kontroleri koje se mogu koristiti kao ATA kontroleri!???
Ma u kurcu je to! Di je stari dobri SCSI ne kojega sam mogao sve popikati, odrediti ID-oveterminirati i amen!
|
Ali HPT ti lijepo kaze da ne stavljas CDROMove i sl.... Oni su maknuli podrsku za sve osim hardova iz BIOSa za svoje kontrolere. A dodatni kontroler ti se prijavljuje kao SCSI jer je M$ odlucio da to tako mora biti, za bilo koji kontroler, nije bitno jel SCSI, ATA ili nekaj trece.
Ne znam, ja nisam imao strashnih problema... instaliras fino Windoze prek chipseta, onda ukljucis HPT i instaliras drivere za njega, i onda prekopcas hard... nikad s tim nisam imao problema.
|