View Single Post
Staro 25.12.2006., 22:13   #23
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Svi su se ulovili te kutije, ali nakon prvog loseg dojma da plocu dobijes bez kutije, ipak je najvaznije od svega ono da dobijes postenu plocu koja je pouzdana i radi kako je zamisljeno. Pitanje je vremena da li ce se Bad Axe pokazati kao takvom, nadam se da hoce. Btw, prednost Bad Axe-ice na AW9D-max (po meni):

1 PCI vise
1 PCI-E vise
Bolji layout
Legacy portovi
To sto je Intelica

Steta sto Abit nema ploce po mom ukusu, nakon IS7-E i IC7-MAX3 nadao sam se da cu i sa LGA775 ostat vjeran Abit-u, ali jednostavno vise nemaju ploca s kojima bih bio zadovoljan : hitthewa
Prvo da imam E6300 ja nebi uzeo ni bad axe ni Aw9D nego bi uzeo P5B ili neku gigabyticu. Dalje to šta ima 1 PCI utor to je neoprostivo stvarno ali sve ostalo je na svom mjestu. Ti i sam znaš da vjerovatno nikad nećeš iskoristi 3 PCI-E utora a velika je mogućnost da nećeš ni 2 Ja više imam povjerenja u ABIT nego u intel. Kad je intel među pločama napravio nešto revolucionarno NIKAD. A kad je ABIT.... IC7 serija je nešto najveće među pločama. Imao sam i IC7 i IC7 max3. To su ploče savršene. top preformase uz vrhunsku stabilnost i kompatibilnost. Stvarno ta ploča mi nikad nije radila neočekivane probleme. P5B je istina izbačena nabrzinu kao i velika većina ploča danas. Nekad se malo više obzira uzimalo oko kompatibilnosti i problema koje ploča radi s određenim komponentama. Ali šta je tu je:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=138514 mislim da ga dalje koči procesor ili hlađenje. ali i ovo je pošten rezultat za 975X.