View Single Post
Staro 18.07.2002., 11:52   #1
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Angry Win98 vs WinXP - beauty and the beast

1. Kupili ste novi disk koji je već radio neko vrijeme u kompu. Kako preseliti WinXP sa jednog na drugi tako da sve radi kao prije??

Naime, reći ćete "Pa Norton Ghost pobogu". Errr. Sorry, wrong answer. U biti da, Ghost će uredno napraviti svoj posao, ali to NEĆE raditi. Winbloze zapamte točno modele diska i prema tome ih numeriraju. Probajte prebacivati diskove po IDE kanalima i vidjet ćete da je npr. WD uvijek C:, a Seagate npr. uvijek D:. OK, idem ja to njemu unistit u registry-ju... ali, pizdek neda da mu se to izbriše od tamo! Pa ni u safe modu!

2. OK, fuckin' shit! Idem ja instalirati stvar 'from the scratch' na drugi disk - ionako je stara instalacija stara gotovo godinu dana. Instaliram ja to, VIA Service Pack, drivere, sve. Spojim se na Net, napravim windowsupdate, sve pet. Instaliram si i Norton Antivirus, ma sve kako sam prije imao, niš novoga nisam skidao.

I tako, rebootam ja mašinu i prilikom bootanja me dočeka plavi ekran. Meni oći ispadnu, ne mogu vjerovat: "The registry hive..... [HKEY_......._SOFTWARE] is corrupted or not writable..." tak nešto. I neće startat da se upucaš!

Eto, sad imam dva diska sa dvije ne radeće WinXP particije, tj. jednom poluradećom iz koje vam i pišem ovo (bez detonatora na 60Hz). Inaće, oba diska čekirana, oba u redu, S.M.A.R.T. ništa sumnjivoga ne javlja.

Mislim da je na portalu bilo nešto u vijestima o ovom problemu, tj. da XP ima neku bugčinu sa registryjem.

Pomagajte!
medo je offline   Reply With Quote