View Single Post
Staro 22.12.2006., 19:33   #1
Arthas
Premium
Moj komp

Arthas's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Abit BE6-II, ne zeli boot s CD-ROM-a

Pa eto, sve pise u naslovi ali...
Ploca: http://www.firingsquad.com/hardware/be6-2/default.asp
Procesor: PIII 600E, http://processorfinder.intel.com/Det...px?sSpec=SL3VH
Mem: 2x128 SDRAM + 64 SDRAM
Grafa: Asus Riva2 32MB
Disk: fujitsu nesto... radi, nije bitno
CDROM: neki ATAPI, radi, nije bitno

Sve to radi zajedno kako treba, mislim, ulazi u bios, moze se promjeniti sta god i sve sljaka ali problem je u tome sto ova ploca ima one starije UDMA33 konektore (IDE1 i IDE2) koji se prepoznaju u biosu kao primary i secondary. Stvar je u tome sto ja nemam za to kablove.
Ali ploca ima jos i High Point HPT366 chipset koji podrzava UDMA66 za koje imam kablove.
I tako ja spojio sve na te IDE3 i 4 konektore ali je problem sto normalan bios(Award) ne prepoznaje nista od spojenoga nego nakon njega krene se dizati High Point Technologies bios koji prepozna C: disk fujitsu na primary masteru i cdrom na sec masteru kako sam ih i spojio. Ali kad udjem u taj setup tog biosa kaze da cdrom nije bootabilan i ne zeli to promijeniti. Samo napise da je hard boot disk i to je to.
Bili su na njemu neki stari win98 koji se nisu htjeli dizati pa sam formatirao disk na drugom kompu ali kad sam ga vratio u ovaj ne mogu pokrenuti instalaciju sa CD-a tako da kaze da ga restartam i stavim sistemski disk.....

Uf... nadam se da je netko skuzio u cemu je problem...
Kako da bootam windowse s CD-a, tj kako da ta kanta prepozna cdrom kao bootabilan. Mislim da bi bilo sve ok da imam starije kablove ali mislim da bi se trebalo to i ovako....

Ispricavam se na dugackom postu i zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru: sweating
4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM
5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98
6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux
Arthas je offline   Reply With Quote