View Single Post
Staro 18.12.2006., 19:16   #13
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Jerry Pregled postova
Odnio sam frendu DFI LP NF3 u Viroviticu i kada sam dosao skuzili smo da je gore prastari BIOS koji ne prepoznaje 90nm E6 Semprone. Nazvali lika koji ima servis mobitela, donijeli plocu i BIOS i za 20ak min je sve bilo gotovo!
Jesi gledao kako je fleshao bios sa programatorom ili si mu dao pa si sacekao? Samo pitam jer,ako ides malo po Zagrebu,probaj od servisa do servisa i pitaj ko ima programator za PLCC chipove za maticne ploce Vjerojatno si potrefio

Citiraj:
Autor Nebbo Pregled postova
Evo i ishoda:

Nabavio istu maticnu plocu, isti utori, sve ok... i na kraju se ispostavilo da je moj BIOS sasvim ok, odnosno, kada stavim svoj BIOS u njegovu konfu, komp se normalno boot-a. Na mojoj ploci ne radi ni njegov ni moj BIOS, sto znaci da je ploca partila...

Nije mi jasno od cega? I to odjednom... a nema nikakvih tragova koji bi dali naslutiti nekakav fizicki kvar...

Moje vjerojatno finalno pitanje: Jel postoji jos ista sta bi mogao probati da maticna proradi?
I koji su razlozi da maticna jednostavno rikne?!? Nije klokana, napajanje odlicno, komp nije mrdan, drndan... sta jednostavno vrisne i to je to?

Uglavnom, hvala vam na pomoci... zbilja ste super forum...

sad se moram bacit na kupovinu maticne (ako netko ima ABIT NF7 za neke male pare...
Nema druge nego kupit drugu plocu. Ako nije bios u pitanju onda je 100% gecrkt. Ti ti je normalno za Epoxice ,pogotovo za ove 8rda3+. Crklo ih je mali milijun u kratkom vremenu. Hebiga
spawn je offline   Reply With Quote