Citiraj:
Autor Nebbo
e sad sam zbunjen... jer pala mi je na pamet jos jedna ideja:
Dakle. Uzmem ovaj svoj "pokvareni" BIOS iz Epox maticne i odem do nekoga ko ima plocu (recimo ABIT) sa istim utorom za BIOS (odnosno ima identican BIOS). Dok je on u windowsima, fizicki zamjenimo BIOS (odnosno u njegovu maticnu stavim svoj "pokvareni" BIOS) i pokrenem program za flashanje gdje doslovce softverski flasham svoj BIOS bez ikakvih posljedica za njegovu konfu? Kad je sve gotovo, fino fizicki vratim njegov BIOS nazad, on sretan, ja sretan... Nakon toga kad puknem svoj BIOS u svoju maticnu, sve bi trebalo radit kako treba...
koja od ta tri teorema su sada tocna?
idem sad spavat, da mi jos nesto ne bi palo na pamet...
|
Dobro si napisao. Samo sto ASUS inace smrzne komp kad izvadis bios s maticne pa na Asusuici ces tesko ili nikako to sredit.
Procitaj oznaku na chipu i provjeri na netu koliko stane na njega. Imas verzije od 2mb i 4mb. Nije bitno da li je proizvodjac SST,Winbond itd itd.
Za fleshanje sam koristio abitov flashmenu.
www.abit-usa.com.
Mozes se igrati kako zelis. Samo pazi da ne isfleshash frendov bios pa da ge moze vise upalit.

P.S. Kad ovo sve napravis i ne upali,onda si tek 100% siguran da ti je ploca za smece.
Citiraj:
Autor Jerry
Ili najjednostavnije i najsigurnije:
Odes s BIOS chipom i BIOSom od epoxice kod nekoga tko ima eprom programator (servisi mobitela, Playstationa itd.) i za nekih 50ak kuna imas frisko programiran Bios chip koji samo trebas ubost u plocu!
|
90% eeprom programatora koji se nalaze po raznim servisima nemogu progamirati PLCC chipove,tj bios chipove. Oni su vise manje namijenjeni sa obicne eeprome,piceve itd. Nisam bas cesto naisao na servise koji mogu fleshati PLCC ,SOIC,DIP,SMD FLASH chipove.
Znam da Bubba ima taj programator ali cini mi se da on to vise ne radi. I Links ima koliko cujem.