View Single Post
Staro 18.12.2006., 02:29   #7
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Provjeri koji tocno bios chip imas. Ne znam da li imas 2mb ili 4mb ne sjecam se vise.
Ja sam to ovako napravio:

Nabavio sam bios chip od Rendule sa foruma. Taman je imao jedan koji mi je pasao. Stavio sam bios chip na jednu drugu plocu sa nf2 chipsetom (cini m ise da je bila MSI delta) i fleshao sam bios sa Winflasherom. Pazi ,cip stvaljas na plocu dok je PC UPALJEN. Znaci ako nikad nisi radio nista slicno s elektronikom,mani se tog posla da ne zahebes ispravnu plocu. Ja sam covjek koji voli rizik pa nisam previse razmisljao hocu ili necu,ali ako ti ne volis riskirat,nemoj.

ajmo ovako, da vidim jesam li pohvatao sve kako treba:

nabavim "fizicki" BIOS sa neke slicne (nforce2) maticne ploce i stavim je na epoxicu. Upalim komp i kad dodjem u windowse, zamjenim BIOS i stavim ovaj svoj "pokvareni". Pokrenem program Winflasher i flasham bios... restartam i to bi trebalo radit?

Ako je to sve, sto moram paziti? Razumijem da prilikom vadenja biosa na zivo trebam biti najoprezniji... i jel to sve...? ne cini mi se tako tesko...

*EDIT:
E da. Mislim da sam shvatio...

Trebam naci ISTI BIOS sa ISTE maticne (u mom slucaju Epox) i stavit ga na plocu, da bih mogao uopce upalit komp i tako proc do windowsa. Kad jednom udjem u windowse, fizicki zamjenim bios na maticnoj sa (ISTIM) drugim bios-om ali kojeg mogu uzeti iz maticne ploce nekog drugog proizvodjaca (ABIT, ASUS, SOLTEK...). I dok sam tako u windowsima, pokrenem program i flasham bios... i to je to? I tako BIOS koji je bio recimo na asus, preflasham za svoju epox-icu?

Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 18.12.2006. u 02:44.
Nebbo je offline   Reply With Quote