Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Provjeri koji tocno bios chip imas. Ne znam da li imas 2mb ili 4mb ne sjecam se vise.
Ja sam to ovako napravio:
Nabavio sam bios chip od Rendule sa foruma. Taman je imao jedan koji mi je pasao. Stavio sam bios chip na jednu drugu plocu sa nf2 chipsetom (cini m ise da je bila MSI delta) i fleshao sam bios sa Winflasherom. Pazi ,cip stvaljas na plocu dok je PC UPALJEN. Znaci ako nikad nisi radio nista slicno s elektronikom,mani se tog posla da ne zahebes ispravnu plocu. Ja sam covjek koji voli rizik pa nisam previse razmisljao hocu ili necu,ali ako ti ne volis riskirat,nemoj. 
|
ajmo ovako, da vidim jesam li pohvatao sve kako treba:
nabavim "fizicki" BIOS sa neke slicne (nforce2) maticne ploce i stavim je na epoxicu. Upalim komp i kad dodjem u windowse, zamjenim BIOS i stavim ovaj svoj "pokvareni". Pokrenem program Winflasher i flasham bios... restartam i to bi trebalo radit?
Ako je to sve, sto moram paziti? Razumijem da prilikom vadenja biosa na zivo trebam biti najoprezniji... i jel to sve...? ne cini mi se tako tesko...
*EDIT:
E da. Mislim da sam shvatio...
Trebam naci ISTI BIOS sa ISTE maticne (u mom slucaju Epox) i stavit ga na plocu, da bih mogao uopce upalit komp i tako proc do windowsa. Kad jednom udjem u windowse, fizicki zamjenim bios na maticnoj sa (ISTIM) drugim bios-om ali kojeg mogu uzeti iz maticne ploce nekog drugog proizvodjaca (ABIT, ASUS, SOLTEK...). I dok sam tako u windowsima, pokrenem program i flasham bios... i to je to? I tako BIOS koji je bio recimo na asus, preflasham za svoju epox-icu?