Čekajte, ljudi, upravo (prije sat vremena) sam napravio skoro istu stvar. Spojio sam jedno računalo na drugo crossover kabelom. Ovo drugo ima USB wireless adapter (famozni Siemens USB 108) i sve radi OK. Znam da wireless USB nije isto što ADSL USB modem, ali ipak...nije stvar u USB izvedbi uređaja, nego u konfiguraciji mreže na oba računala.
Postupak je jednostavan.
Uštekaš crossover kabel u oba računala
Na računalu koje ima net pokreneš Network Setup Wizzard. U NSW kažeš da je ovaj PC direktno spojen na net. Postavke spremiš na USB stick (probao sam i na disketu i na ravno, riknula je).
Stick priključiš na drugo računalo i pokreneš netsetup.exe s njega. Ovdje označiš da se ovo računalo spaja preko drugog na net. I to je to.
Slijede restarti, a tu treba paziti slijedeće:
- na računalu s modemom provjeriti radi li net sada
- na drugom računalu pokušati pingat računalo s modemom. Ako ne radi ping, ne ići dalje nego riješiti problem. Možda firewall-ovi zeza, treba propustiti cijelo računala u njima.
- na istom (drugom računalu) s ipconfig /all iz command prompta provjeriti postavke svih mrežnih konekcija.
Ako sve izgleda u redu, pristup netu bi trebao funkcionirati.
Moram priznati da meni nije proradilo od prve, jer sam pod a) najprije pokušao na računalu s USB adapterom i netom bridge-ati konekcije (LAN i WLAN) pa nije funkcioniralo.
No nakon gore opisanog postupka i nekoliko restarta oba računala sve je proradilo - drugo računalo upravo zadovoljno skida windows updejte.