View Single Post
Staro 14.12.2006., 19:50   #17
Dalas
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Osječam se dužnim da objasnim novonastalu situaciju u mom slučaju. Kao prvo morao bi objasniti tijek događanja od poćetka što sam trebao odmah napraviti da bi vam bilo jasnije. Malo će se odužiti pa ako imate strpljenja. Dakle sve je poćelo prije jedno mjesec dana kad mi je junior pokupio virus : bonker2 . Čišćenje sam obavio što se ono kaže po zanatu, međutim nisam uspio u potpunosti sve oćistiti. Ali to nije smetalo malog seronju pa je nastavio sa ogejmsima i ostalim pizdarijama do trenutka kad se sistem poćeo rušiti. Naravno sad je trebalo formatirati disk i reinstalirati windoze (ne pitajte zašto nemam image file: suicide ). Već pri instaliranju windowsa događala su se štekanja, a kad sam ih nekako uspio instalirati komp bi se smrzavao prije butanja windowsa, a ako bi slučajno se i podigli windowsi to bi trajalo maksimalno desetak sekundi i led. U par navrata prilikom butanja nakon učitavanja proca, memorije i diskova pa na sljedećoj stranici kad nabraja ide uređaje i pci devices listing pojavile bi se kockice u boji a u njima smajlići. Iskreno govoreći prva misao mi je bila da se virus ubacio u bios. E sad krenem ja sa ispitivanjem. Prvo što sam napravio bio je memtest i test harda, koji su bili uredno prošli. Tada nabavim cd butabilni knopix (moram priznati da je to moj prvi praktićni susret s linuxom) koji se normalno podigne i s kojim sam čak zapeko dva cd-a te se malo poigrao s programima i igrama. Sad sam bio još uvjereniji da mi je bios popušio virus, te se odlućim da flasham bios i eto me na forumu s problemom s početka threada.
I tako nakon par vaših sugestija i savjeta odlućim da pođem reklamirati matićnu. Ali kako mi vrag nije dao mira, nazovem ja jednog poznanika, IT profesionalca, za konačni savjet. Objasnim mu situaciju te mi on predloži da vratim bios koji sam imao, a ako ni to ne prođe da flasham zadnju reviziju biosa. Ono što nisam bio napomeno je da sam bios flasho QFlashom pa je bios trebalo nadograđivati postepeno po savjetu iz manuela tako da prvobitni flash biosa nije bio s posljednjom revizijom. I tako vratim ja originalni bios, opet isto, da bi na kraju opalio posljednju reviziju. Sad neće te vjerovati komp radi. Evo već cijelo popodne jućer i danas cijeli dan bez i jedne greške: goood : .
Mogu reći da sam se namućio, no dobro nešto sam i naućio, ali moram priznati da mi nije baš najjasnije kako je komp radio skoro deset mjeseci u ovakvoj kombinaciji bez ikakvih problema da bi nakon toga poćeo maksimalno za***avati.
Dečki ispričavam se ako sam bio naporan, i još jednom hvala: cheers2 .

Dalas je offline   Reply With Quote