View Single Post
Staro 12.12.2006., 20:36   #7
Swarm dude
Premium moderator
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,600
Citiraj:
Autor miato Pregled postova
Swarm, zašto bi mu dao ocjenu 7/10?

Uza sve što sam vidio(većinu sam i napisao) ima stvarno puno razloga da ovo napajanje dobije visoku ocjenu, a ima jednu činjenicu zbog koje bi trebalo imati manju ocjenu i tu činjenicu ja bih uzeo s rezervom.

Intel i Amd primjerice imaju drukčije pristupe izradi CPU-a, jedno i drugo rade posao, Intel ima bržu stvarnu frekvenciju, a AMD slabiju, opet bi se na prvi pogled moglo reći da je AMD puno lošiji, ali nije.

Mislim da je ovdje slična situacija. Ne možemo suditi o nečemu na temelju priča.Bio sam prisutan kada su se prije dvije godine razvijali dalekometni beskontaktni čitači u Anmatech-u(RFID) i inžinjer koji je bio zadužen za domet čitača nikako nije mogao prokljuviti zašto čitač ne čita dalje od 6-7cm, potrošili su gro vremena na to i ispisali milje jednadžbi i nikako skužiti zašto. A što je najgore u tom trenutku u Taiwanu je postojao čitač koji je čitao na 12-13cm. Kada više nisu znali što će naručili su taj čitač i rastavili „mozak“ koji je bio zaliven onom crnom smjesom, ne mogu se sada sjetiti kako se zove. Uglavnom praktički ju je nemoguće maknuti, uzeli su skalpel i cijelu noć sloj po sloj te smjese micali. Kada su to maknuli vidjeli si da taj čitač ima sličnu tehnologiju i raspored komponenata kao i njihov, ali ima je jedan mali otpornik koji po svim pravilima bi trebao smanjivati domet, a ne povećavati. Pokušali su kombinirati sa svojim čitačima i otpornicima i danas im svi čitači idu do 15cm. Eto od tuda sam izvukao malu pouku da nešto što se čini na prvi pogled kao glupost u elektronici nekad je baš suprotno.

Na ovom topicu ne želim biti pristran jer vidim da ima stvarno puno protivnika te marke, ali moje kratko iskustvo s njim kaže mi da to nešto vrijedi.
Sve to stoji.
Po ovome izgleda da stvarno napajanje ima sve kvalitete i komponente high-end napajanja, no cijena mu je previsoka. Zato bih mu smanjio ocjenu, ne zbog činjenice da je Raptoxx ili da nije dobro.
Jer kad pogledaš, za tu lovu se može dobiti i dosta jače brand name serversko napajanje
Ali ruku na srce, takvo nije modularno i ne izgleda toliko lijepo i fancy koliko taj Raptoxx. Da mu je cijena nešto niža po meni bi zaslužilo veću ocjenu, jer ipak trebaš i pogledati koliko ti "udara po džepu". Ali jbga, to bi bio moj kriterij ocjenivanja

BTW zaboravih te pohvaliti na reviewu, dobar je i dao si truda. Još kad bi opteretio full railove kad ćeš imati vremena bilo bi za 5+
__________________


CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline