View Single Post
Staro 09.12.2006., 23:25   #8
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ja sam prije mjesec-dva prvi put naletio na "normalne" Verbatime (da nisu pastelni) koji su TY. Caka je u slijedećem: Na našem tržištu gotovo isključivo su dosad dolazili mediji proizvedeni u sub-contractor tvornicama u Taiwanu i Indiji (tvornice drugih proizvođača npr. CMC, samo pod kvalitativnom kontrolom Mitsubishija; Verbatim je njihova tvrtka-kći), a odnedavno se pronađe i poneki spindl Made in Japan (a to su Taiyo Yuden). Mitsubisihijevi imaju kod MCC004 (+R) ili MCC03RG20 (-R), a TY kodove YUDEN000 T03 (+R) ili TYG03 (-R). Inače, prvi put sam na MIJ Verbatim DVD-e naletio u HGSpotu u Đakovu, a danas u Vemilu u Osijeku. U Vemilu je situacija bila slijedeća: spindlovi od 10 kom - India (najmanje dobra varijanta), printabilni i DVD-R od 25 kom - Taiwan (srednja varijanta), a DVD+R od 25 kom kakve baš i koristim - Japan. Inače, TY je najbolji proizvođač CD-ova/DVD-ova na svijetu tj. proizvodi najkvalitetnije medije. Posebno je ovo bio slučaj kod 4x/8x medija, dok kod 16x nije velika razlika u kvaliteti između MCC-a i TY-a (nekim pržama čak više odgovara MCC).U svakom slučaju nećete pogriješiti ni sa jednima, ali kad kupujem, ja svejedno zavirim piše li Made in Japan.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote