pozdrav N.N.
ja sam imao gotovo isti komp do prije mjesec dana pa imam iskustva sa svim problemima koji tebe muče...
moj je komp bio kupljen u siječnju 98 dakle gotovo 9 godina. dapače, neću govorit u prošlom vremenu o njemu jer on još uvijek radi eno mi ga kod prijatelja koji je imao čak i slabiju konfiguraciju pa sam mu ga poklonio i on je presretan.
mene je u cijeloj konfiguraciji brinulo samo napajanje koje je počelo pokazivat znakove odumiranja što nije nikakvo čudo budući da je preživjelo svakakva moja iživljavanja i testiranja

pa sam ugradio novi noname napajanje i nek živi dok može

evo gledam tvoj račun na slici i nevjerojatno koliko je slično mojim komponentama...
dakle matična ti ima INTEL 440BX čipset koji je veoma dobar, međutim podržava
SDRAM pc100 i to maksimalne veličine modula od 128MB. ja imam dosta rezervnih dijelova koje sam skupio tijekom godina ali sva memorija mi je SDRAM pc133 i to od 256MB
dvd pržilicu možeš uzet bilo koju samo bi bilo dobro da zamijeniš svoju memoriju od 64MB sa maksimalno mogućih 3x128 384MB SDRAMa znači memorija bi te polovna došla 150-200kn; pržilica nova 200-250kn ako nađeš polovnu još jeftinije
šta se diskova tiče, bilo koji stari s IDE iliti PATA pristupom će ti odgovarat, pitanje je samo koji je kontroler na matičnoj ako je starija generacija malo će sporije radit i to je to. ja imam još dva stara diska od 20GB i rade ko švicarska urica njih možeš nabavit polovne 80-100kn
dakle uloži nešto sitno para, osposobi ga, i bit će ti pouzdani stari prijatelj kada ti nova mašina (ako je kupiš) otkaže poslušnost. ili ga daj nekome kome treba i koga će usrećit, ne trebaju ti donatori da i sam procjeniš tko je to

(ne kažem da oni loše volontiraju nego dapače da ne prepuštamo sve njima)