Bok,
izgubih hrpu vremena na obilazenje ducana, trgovina, skladista, auto otpada itd...
mozda ce nekome biti interesantne info, pa eto da nekome ustedim bezvezno setanje po gradu:
Bakar - nasao sam ovdje negdje u nekom postu da je frend od burazovog kompica iz osnovne skole poznavao nekog tipa ciji susjed je kupio bakar na Jankomiru. E, pa to vise nije tamo, preselili su. Sada su u bivsoj cementari u podsusedu. Strojopromet. Kila bakra 24.nesto kuna. Poslije nadoh i u Ilici 427, "Valmetal". Shupetina, al imaju. Preporucam odlazak u strojopromet. Jebeno postapokalipticno okruzenje. Vrijedilo bi tamo otic samo na piknik
Oba imaju vaki-nakih profila, oblika, plocica kaj god.
Pumpa - Bauhaus (tanke paske

). Ovi petshopovi po gradu imaju shit, ukljucujuci i onaj veliki u Heinzlovoj i hrpa malih u kojima sam bijo. U bauhausu, na odjelu "vrt pizdarije" pumpe od 80 do xxxx kuna. Mislim od 200 lit/h do ides u p.m. na sat. Obratite paznju na visinu do koje pumpa tjera vodu. Ak ti je rezervar na podu, komp na stolu - izracunaj kolko visoko pumpa mora biti sposobna dizat vodu. Plus zaracunaj par desetaka cm za rezervu... Kolko lit/h? Nadjoh svakake preporuke kao nemoj manje od 300, nemoj manje od 600?!? blabla... ja uzo podesivu od 400-1200, 250 cm visine. Overkil vjerovatno al pih, sve ovo drugo je tak jeftino da valjda mogu tu biti malo bahat...
Radijator - ako neko ima love i zelju kupiti novi, najbolje "Velas" u Velikoj Gorici. Na samom ulazu u V.G. metar prije one benz. pumpe skrenes desno i raaaavno oko km, pa na T krizanju lijevo i prvi ulaz desno. 205kn. Ostali imaju po 600, 800 i vise. ALI!! Hrelic - obidzes "penzice na dekicama" i nacijenkas za 20 kn
dva posjecena autootpada su shit, od 100kn navise, plus bahati. fakhof
BTW, jedan info sa overclockers.com iz nekog clanka - bakreni blok i aluminiski radijator zajedno u vodi = elektroliza. Ovaj otpusta minus ione, onaj plus ione i pojedu jedan drugog i za par mjeseci zamjenis sve dijelove. Ako imas "srece" mijenas i proc i maticnu i podlosku za misa. Bakreni blok = uzmi radijator sa bakrenim cijevima (rebra nisu bitna, narafno). Navodno se to moze rijesiti sa nekim aditivima, al zasto se zajebavat....
Ok, ostaju mi cijevi i spojnice/uvodnice. Cijevi nije bed, ima ih svuda, samo kad izmajmuniram kako to spojit i kud sta ide i kolko mi cega treba, bum onda. Spojnice su avantura. Vodoinstalateri i plinari imaju nesto slicno al nista nije bas to. Ako izgleda kak treba (navoj-nabor) onda je promjer 2 cm. Ak je dovoljno maleno onda je neki shit za montazu na metalne cijevi, bijo bi tulum pospajat i podihtat. Ima u Bauhausu nekih na odjelu vodoinstalacije, dalo bi se upotrijebit, al mi nisu bas sjele, bum jos vidijo.
Ionako trebam jos istokarit bakar, ima frend nekoga sa CNC strojem, pa kao nije bed, dobri su si, bude mi on sredio da se to obavi za pivu. Ak bum i ja pio bice gajba, al to je ionako pozitivnija varijanta placanja :clap:

:clap:
Edit: petrokov i feroterm su pljuga