View Single Post
Staro 08.12.2006., 12:42   #1
N.N.
Visok, crn, obdaren ;)
Moj komp

N.N.'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nadogradnja stare krame

Nije problem, ali svejedno boli glava...

Trebam pomoć oko nadogradnje kompa. Imam 8 godina star komp koji mi služi za surfanje i manje zahtijevne posliće i koji mi je trenutno kod sestre u sobi. Inače, to mi je prvi komp i emotivno sam vezan za njega. Na njemu sam se učio, na njemu sam napravio toliko grešaka, ali sam ih i na njemu naučio sve popraviti. K

E sad, za božić će mu biti 8 godina i htio bi mu poklonit malo harda, memorije i dvd pržilicu, da ga malo pomladim. Problem je naravno u kompatibilnosti matične ploče sa svim ovim mojim poklonima. Naravno da memorija i hard ne bi bili novi nego bi uzeo nešto polovno jer ne mogu naći za njega nešto novijeg što bi odgovaralo matičnoj, a pržilicu bi uzeo novu. Nisam skroz siguran što mogu stavit u njega pa bi htio pitat tu Vas da pomognete.

Zanima me koji od utora bi meni odgovarao za hard (mislim da je ovaj koji sad imam IDE), odnosno koji bi od trenutno raspoloživih odgovarao (pata, ata100, ata133 ????).
Nadalje, zanima me, koji od utora bi odgovaro za mamoriju? Pc100, pc133??? (sdram i pc100 jel to isto???: bonker : )
I na kraju, zanima me koliko je rama dovoljno za dvd pržilicu?
I da, ako još netko zna. Mislim da matična nema agp utor, pa jel bi mogla neka pci graf. kartica ići?

Molio bih Vas da pomognete, jer ćemo Vam moj komp i ja biti zahvalni. I da, nemojte samo molim vas reći da ga bacim i da mi se više isplati kupit novi. Čut će vas i to će ga povrijedit i rastužit.

Unaprijed zahvaljujem

Shema matične:

Kompatibilnost matične ploče:

Popis komponenti koje su kupljene i koje su sve i dalje u njemu: (ni jedan kvar do sada): goood :

Zadnje izmijenjeno od: N.N.. 08.12.2006. u 12:43. Razlog: uljepšavanje
N.N. je offline   Reply With Quote