Citiraj:
Autor mislav_os
A dobro,nemoj se derat na mene,imam tek 13,5 godina..........oke onda,neću gasit niti jedan program........heh,jučer sam bio ugasio onaj explorer što piše u task manageru da zauzima oko 45.000kb i komp mi zablokirao,lol......... Al Vuco,ti mi kažeš da mi je to zbog tog što sam natrpao windows,al fora je u tom što ja nisam instalirao niti jedan program u tih mjesec dana od kad mi se to pojavilo.......možda sam instalirao neki,al to su programi koji se ne koriste u radu u windowsu,kao npr. Winamp.....zato sam postavio ovo pitanje jer ne znam šta bi mi to moglo zauzimat tolko RAM-a......Jel to može bit neki virus???????Nemam nikaki antivirusni program pa..........
|
Nisam se nimalo derao, ono je bio savjet
explorer.exe ti je ono, brijem najvažniji proces od windowsa

, pa nije niti čudno da ti se zbrejkalo kada si ga zgasio. No 40MB na njemu je dosta. Meni su win relativno natrpani, dosta procesa upaljeno i troši 20-25MB.
Može biti virus, no to si onda pokupil vjerojatno sa interneta. Fala Bogu danas ima dosta free antivirusa (AVG Free, AntiVir, Avast itd.), pa ako sumnjaš na to, pokreni scan od jednoga od njih...
Ja ti koristim AVG Free kao Antivirusni, te Comodo Firewall i sa virusima nikada problema (istina, pazim gdje surfam i što skidam/klikćem).
EDIT:
Vidiš, nisam niti pomislio. Atha ti je rekao super savjet. Ugasi Automatic updates. Veoma je moguće da su ti update-ovi zeznuli cijele windowse te da su oni sada sporiji...
XP + SP2 (ili 1, ovisi kako se kome sviđa) i nikakvi update-ovi sa microsoftovih stranica - to te može samo zeznuti.