View Single Post
Staro 24.09.2003., 01:32   #1
b0r1s
Registered User

b0r1s's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Question Pomoc oko mog prfog h2o kewl'ia

Moji pozdravi...

OK, da, ima tu gore priheftan post "SVE O VODENOM 'LADJENJU!!111 PRFI PUT U VASEM SELU!!!!1111" al mi fale unutra neke info, pa sam si dozvolijo bezobrazluk da otvorim novi topik na temu h2oua... Nekako mi se cini da je onaj topik odlutao u smjeru "gle kako lepu podlosku za misa mam" pa ga mozda vise niko ni ne cita... ak sam zajebo, molim moderatore da ovo prebace tamo, fala.

Stvar je vaka - kako se i u mom selu razmislja o vodovodu, a kako sam malo lutao po trgovinama i ljudi me cudno gledaju, a ni ja neznam kako bi im objasnio nego "ma znate ono kaj se zavrne pa onda tu ide voda" heto par pitanja:

Prvo - Di u zg da nabavim uvodnice za montazu na blok i cijevi za vodu? Koji ducani to drze? Auto dijelovi il kaj? Te koje su razlike izmedu "automacke" i "piramidalno nazubljene" - prednosti/mane? Te kako se ustvari zovu te stvari?? Nipl?

ovdje su linki na dvije slicke tih... stvari... ova prva kaj mislim da se zovu automacke (negdje procitah mislim) i ova druga kaj se zove... kaj ja znam... 4 more plezhuRRR!!??

http://www2.arnes.si/~mlivak/Antec%2...01%20Bloki.JPG

http://www2.arnes.si/~mlivak/Gf3%209...micro%20ch.JPG

Drugo - kakve su Vase reakcije na blok koji bi za bazu imao ravnu bakrenu plocicu, pokriven sa 1 do 2 cm pleksija u kojem su kanali za vodu. Dakle voda bi samo povrsinski "oblizivala" bakar, ne bi tekla "kroz" njega. Nesto ko onaj narin D2D cooling. Tj. ko na gornjim slickama, kad bolje pogledam. I koja debljina plocice bi bila ok? 2-3 mm? 5-10??? Sto tanje ili...

ovo je slicka odakle sam ukr... posudijo ideju. Samo kaj je ovo slika bloka, kod mene bi ovo bijo plexi, al puno jednostavnije od ovoga, samo kanal, slican spiralni oblik, i u njemu su rupe za "one stvari" (ne "te stvari" prezvernjaku, vidi prvo pitanje), a bakar je samo plocica koja to pokrije i ide... jel, di? Na proc. Narafno. Kuzis, ono, ne... mislim, nisam ziher al... plexi ne hladi jel??

http://www2.arnes.si/~mlivak/Newblock/cpu_revized.JPG

Trece - eliminacija radijatora - upotrijebiti rezervar sa XY litara vode i nema radijatora ni njegovih ventilatora - pc bas nece biti pretjerano mobilan il LANparty friendly, al me to ne boli. Ionako sam asocijalac te nemam namjeru izlazit nikud iz svog svinjca ove godine. Jedan tip kojeg sam poznavao iz vidjenja (dolazijo u bivsu firmu povremeno, nekim mutnim poslovima, ko i firma uostalom) mi prico da je slozio kraj kompa 50 lit limenu bacvu od pive i nema radijator, nema vent, nema pive... Samo mi je to mali overkill... kolki XY je dosta? 10? Vise? El, neko radio vako i kakva su iskustva? Ovo ukljucuje i potopnu pumpu tako da bi vanjska konstrukcija bila sva u jednom kucistu i nadam se da bi voda dodatno utisala pumpu, ako vec ne nadjem apsolutno besumnu. I jesu li? Potopne su tise ili ne?

SciFi - E, i pitanje totalno bzvz, al imal kakvih ideja za zamjenu vode s necim drugim? Ima navodno nekih mineralnih ulja kaj se koriste za hladjenja nekih motora i sl. Skupo? Zapaljivo? Mislim, imal kakva alternativna tekucina dosta dobrih toplinskih svojstava + odgovarajuce gustoce a da nije zapaljiva, elektr. vodljiva, visoko radijoaktivna??

Finito - I, secer na kraju - di da kupim teflon?? I kaj teflon?!?! El to umjesto onih cupavih dlaka kaj obicni vodoinstalateri stavljaju na navoje obicnih cijevi u svakom obicnom WCu/kuhinji/liftu?? Il je to bas to? Al kad sam zido svinjac onaj alkos to nije zvao teflon, nego... nego... jbg, nesto narodski....

P.S. citam o ovome preko godinu dana, sto "vani" sto "kod nas" i sad sam zapeo "e mogu i ja to". Nije da ne mogu nego vrijeme, zivci i tako. Lijena sam guzica, a i padam na ovakvim sitnim problemima. Ljubazno bi molio pomoc, savjet, ime firme (ne treba adresa ni tel, bum pital int'rnet). A i moze ak ima.

P.P.S ideja je zalit vodom i cpu i nb i gpu i macku (samo da opet cujem kako cvili) pa izbacit sve vent, mozda ostavit samo ulazni i izlazni iz kucista na 7V

Hvala lijepa

b0r1s
b0r1s je offline   Reply With Quote