View Single Post
Staro 03.12.2006., 22:54   #1
Girrari
drug Mile
Moj komp

Girrari's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ima li smisla?

Bio sam u dilemi između matične za E6600 između Asusove P5B Del. i Gigabyte DQ6. Prevaga je nekak došla na DQ6 koja mi se generalno pokazala kao bolja varijanta zbog problema sa zvučnom na Asusici koji su mi fakat nespojivi s matičnom od prek soma i pol kuna.
Ipak, kako sam ionako u procesu skupljanja love, odlučio sam pričekati i vidjeti kaj bu bilo s 680i čipsetom. I nakon sve silne halabuke oko toga kak je on mrak i super, vidim kako je kod nas (HGspot) došla odnosno doći će Evga 680i koja mi je definitivno prvi izbor na 680, ispred Strikera i inih. I kaj? Ploča košta, oko 2200 kn kaj nije puno ak je fakat puno bolja. Ne budi ljen, odem ja malo prozujat po netu da vidim testove i imam kaj vidjet. Razlike između nje i DQ6 su mizerne, odnosno u nekim se testovima pokazuje kao bolja dok je u nekima slabija. OK, ima ona SLI (koji ću koristit nikad) i neke solidne đinđe, ali generalno gledano, kaj tu vredi 600 kn više za skoro iste rezultate. Štima, čipset je još novi, treba se izredat biosa da se sve upasa kak spada, ali opet... nekak sam ostal razočaran. Vidi se da je ploča solidna i da je dobar potencijal, ali za ono kaj košta, mislim da se ne dobiva adekvatna vrijednost.
Test je tu: http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTIwOSwxLCxoZW50aHVzaWFzdA====

Koje je vaše mišljenje?
Girrari je offline   Reply With Quote