View Single Post
Staro 03.12.2006., 19:04   #1
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Problem s (ponovnom) instalacijom WinXPa@SATA HDD

Danas sam probao reinstalirati Win XP i nakon nekoliko puta s razlicitim driverima (sve verzije Sil3114 koje sam nasao na sluzbenim stranicama) nisam uspio zapoceti instalaciju Win s porukom da ne moze naci HDD! Ploca je ova u sigu a HDD je Maxtor SATA od 80GB koji i sada radi bez problema s ovim WinXP.

Prekontrolirao sam sve kablove, napravio clear CMOS, stavljao za boot device SCSI i SATA ali bez ucinka. Zatim sam probao vidjeti iz DOSa s Part. Magicom (Hiren Boot CD) sto je s diskom i izbacio mi je error 57 ''Cylinder number too large for BIOS'' te izasao van. Kasnije sam vidio u Everestu da je broj cilindara umjesto 16k nekih 160k!!!

Nazalost u BIOSu NEMAM/nisam vidio opciju za disk u kojem mogu rucno unijeti broj cilindara/glava/sektora. Takodjer kada udjem s F4 u setup Sil3114 kontrolera uredno vidi phisical drive od 76GB ali logical drive je 0GB!?

Ako tko ima kakvo slicno iskustvo ili neki savjet slobodno neka kaze

Low level format mi je zadnja opcija jer na disku imam na drugoj particiji dosta mp3ca i softwera i pokusao bih to rijesiti neki drugi nacin.

Pozdrav i hvala unaprijed!