View Single Post
Staro 23.09.2003., 16:41   #12
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: int24 i hal.dll

Citiraj:
Originally posted by )
skinio sam sinoc nekakav program sa kazaa i sad ja njega pokrenio i sve super i odjednom se resetiro komp (imaam dvoje vindovsa i 4 particije) i ja odaberem xp a on meni
fajl nedostaje ili je ostecen:
windows root\system32\hal.dll.
please re-install a copy of the above file.
i opet se resetira...

sad ja iz win98 na netu naso taj fajl i pokuso ga iskopirat u d:\windows\system32\ i nece kaze can not read form the sector
isto tako kad sam pokuso napravit šorkat a kad sam oso u dos i pokuso sa c: iskopirat na d:\windows\system32\
pojavis e onaj Abort Retry Fail
i odem na retry i nece odem na fail i izlista i kaze na kraju
fail on INT 24 - d:\windows\system32\hal.dll
:confused:

i sad ja malo pokuso slusat pjesme sa f: diska sve mi je puno pjesam i filmova i kaze da nemoze otvorit i onda bude retry i cancle i tako za sve... i nece nijednu pjesmu otvorit
molim vas pomogajte neosjecam se dobro...
HAL = Hardware Abstraction Layer koji je specifican za svaki stroj tj. kreira se prilikom instalacije windowsa, dok on trazi h/w. Na CD-u ces naci inicijalni HAL koji ti nece posluziti za tvoje svrhe, jer ima podrsku za samo najosnovnije uredjaje. Drugim rijecima, ne gine ti reinstall cijelih windowsa. Spasi si podatke, posto imas 2 diska i reinstall. Bojim se da ti nema druge.

Znaci, prvo dignes sistem s CD-a, recovery console i onda rucno kopiras, a onda, kada si gotov, reinstaliras, vratis si podatke i to je to.

GL
shimpa je offline   Reply With Quote