View Single Post
Staro 26.11.2006., 12:23   #15
m@trix
Registered User

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Imaš DDR1 i DDR2 slotove na ploči? Kako se prebacuje između njih? Vidi u uputama da nema nekih jumpera koji određuju koja memorija se koristi. Možda ti je namješteno na DDR2...
da. ploca je mutant. ima i ddr1 i ddr2 utore, pa stavis sto imas. ne mozes staviti i jedno i drugo (pise na uputstvima). a ja imam ddr1 (to je bio i jedan od bitnijih razloga zasto ova ploca).
ovaj dio sa jumperima je previse za moje 'znanje'

@fox, jesmo ustekali smo ga (hard) i u neki tanki konektor koji ga veze s plocom i u struju i jos jednom u struju (ima na slici, tak da kaj je na slici, ne mozemo fulat).

ono sto smo kao zakljucili da bi problem bio vjerojatno u ploci (jer teoretski nema tu kaj... spojis komponente i dobis onaj 'crni' ekran i ides dalje, ako je sve u redu).
naime, ploca je kupljena u hgšrotu, ne namjerno, nego takvog modela mutanta, nije nigdje bilo i bio sam ju prisiljen tamo kupiti.
a hgšrot je poznat je poznat po tome da komponente kupljene tamo - ne valjaju vec tvornicki.
frendu se jednom desilo i jos jednom, da ploca kupljena u hgšrotu nije valjala odma cim ju je ukopcao.
sad... mozda i nije, al ja ju furam sutra na servis da mi vele u cemu je problem.
ram ddr 512
asrock 775 dual-vsta
m@trix je offline   Reply With Quote