View Single Post
Staro 26.11.2006., 10:26   #1
Yggdrasill
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Savjet -matična i memorija za C2D

Ekipa, novi sam na forumu, i nisam baš tehnički potkovan. Komp imam otkad znam za sebe, al radim na njemu onak korisnički, aplikacije, igrice i to je to, o hardware-u znam malo.

Enivej, kupujem novu pilu, i to će biti C2d E6600 procesor. Sad se naravno postavlja pitanje matične... Pa budući sam lagano neznalica cijenio bi koji savjet. : stoopid

Malo sam proučavao i kako se meni čini najpopularniji izbori su Asusice (P5 serija), Abitove (Ab9, Ab9 Pro i Aw9). E sad meni ne treba matična koja se da dobro clockat (to nikad nisam radio i nikad ne planiram), ono što mi treba je:

1. stabilnost (da ne moram prčkat po biosu svaki tjedan)
2. jednostavna za postavit
3. integrirana zvučna mi je OK
4. da u potpunosti iskoristi procesor tj. da mi ne bude usko grlo u odnosu na E6600 C2D

Inače ne treba mi brdo slotova (govorim o AW9), ja spojim ove standardne komponente i više ništa, ne koristim posebnu zvučnu ni TV karticu, tako da 1xPCI utor meni nije neki nedostatak.

Još sam pročitao da je Gigabyte DS4 dobra matična...

Eto to je to. Znam da o matičnim za c2d ima brdo topica, pregledao sam ih, ali baš mi nisu pomogli. Pa ako netko ima vremena...

E sad što se tiče memorije. Mislio sam DDR2 2x1GB Kingmax 800 Mhz. Jel to OK, ili postoji još nešto jače za ovaj proc? Čak sam pročitao negdje da c2d radi samo marginalno bolje sa memorijom na 800 Mhz nego na 533 Mhz, jel to istina?

Thanx
Yggdrasill je offline   Reply With Quote