View Single Post
Staro 25.11.2006., 13:26   #4
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Mediji s Ricoh MID-ovima su dosta solidni, ono što smrdi je Ritek. Ricoh je japanska firma i proizvodi dobre medije, iako je i Ritek pravio medije za njih, ali pod njihovom kontrolom kvalitete (npr. Traxdata/Arita/RiData 4x DVD+R). Dakle, da skratim... Ricoh Made in Taiwan = neloše, Ricoh Made in Japan = vrlo dobro.

Ricoh Double layer mediji su isto solidni, iako to ovisi o snimaču (osim njih imaš još Ritek koji obično daju jedva prolaznu kvalitetu, Philips koji je tako-tako, CMC MAG isto tako-tako, te Verbatim koji daje vrlo dobru kvalitetu i mogu se u novijim snimačima snimati brže od deklarirane brzine - npr. moj snimač snima Verbatim 2.4x DVD+R DL na 6x, a 4x DVD+R DL na 10x).

Tvoj LG-4163 RICOH DL medije može snimati na 4x, ne znam kakva bude kvaliteta (na 2.4x bude vrlo dobra), Ritek daje loše rezultate, a Verbatim 2.4x snima odlično na 4x.

Za BenQ-a znam da podržava više DL medija nego LG (noviji drive, noviji firmware) - daje s Ritekom prolaznu kvalitetu, s Ricohom solidnu (na 2.4x), a s Verbatimom vrlo dobru.

Sve ovo se odnosi na 2.4x DL medije, imaju Ricoh i Ritek i brže, samo ne vjerujem za te novce...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote