View Single Post
Staro 17.09.2003., 15:35   #28
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Ma samo ti piši nije bad, bolje da što više napišeš.

Ovako to je zbog ploče, dakle mulipler ti ne ide ispod 11, hm, možda je jumper tako na ploči (neznam jer ja to u biosu).

Što se tiće onoga da ti nije jasno ?!

Gledaj to ovako, kada ti je na manjem naponu, procesor se manje zagrijava, no možda mu to nije dovoljno za tu frekvu pa se ipak sruši !

Tako da postoji neka određena frekvencija gdje će se s većim naponom rušiti s manjim ne, to je normalno.

Meni kada se restarta sam, nakon testova, šta zna biti slučaj, hm to je uglavnom memorija, ili ti je pao neki napon ili...

To moraš testirati, zapisuj sve, pročitaj post koji sam napisao u postu pitanje za početnika..

Dakle probaj 10.5 (ako ga imaš) x 200, pa probaj 11x201, i sl.

Možda ti komp nevoli ovih 200, meni nevoli npr. 210, tako da moraš pronaći određenu frekvu sabirnice...

Nađi najveći FSB pri kojem ti komp radi. Morat češ ići malo ispod toga. Meni radi 9x235, a nikako iznad 230 kada dignem na 10. Provjeri zašto ti resetira na 10x100 (jer to nije default frekva tvog proca!! )

Memoriju nemoj previše spuštati, a nemoj ni skroz na max...

Napon memorije ti je hm, na granici, trebao bi biti 2.9V za veće frekve, no probaj...

Ma VDD ti je oko 1.56 V (default), to je onak do 210 Mhz FSB na mojoj ploči (stabilno).
Kova je offline   Reply With Quote