Citiraj:
Originally posted by Kova
Napon sabirnice ! (VDD).
Meni na default naponu sabirnice, bez da sam išta prčkao, na prvoj ploči 8RDA+ FSB nije išao preko 205 !!! Na drugoj preko 210 ! A trečoj preko 220 !!!
Dakle kada sam napravio mod i dodatno hlađenje ide do 230 !
U principu, evo maks proca je ukupna brojka, i uvijek bi proc morao doći do nje, bilo da je to 15x100 ili 10x150, a idi polagano i reci pri kojem FSBu ti je nestabilan komp. Uvijek gledaj da ti je na maks FREKV (onih 2240), dakle sve varijante da bude ta frekva...
A onda probaj npr. 200x8, pa da li radi? Ili sl...
Jer meni npr. radi 9x235 ! A nikako na večoj frekvi, zato što mi se previše zagrijava !
|
Neznam di da ga ocitam. imam aidu32 pa mozda se tamo moze?
Prodao sam ono sa max settings za ram i tako sam stavio 3-7-7-15 i dogodilo se nesto zanimljivo.
stavio sam 11x200 izaboravio dignuti napon jezgre jer preko 2170 nemoze raditi da ne stavin na 1.7 V i vise.
i tu se dogodilo nesto cudno, poceo sam vrtiti testove, (prvo sam u winampu,to je moj brzinski test za zagrijavanje jer sam vec naucen da kad njega pokrenem brzo mogu provijeriti stabilnost,pokrenuo geiss plug-in) i zanimljivo nije se srusio sto je bilo cudno jer bi se prije uvjek srusio na tom taktu a pogotove kad nebi digo voltezu, nebi cak ni dignuo xp.
Onda sam krenuo sa pravim testom, sandra i burn-in.
test je prosao 2x10 ponavljanja i nije se srusio dok je temp bila na 40 C.
i onda u svoj toj sreci isao sam da javim daj je to uspjelo, tako sam poceo pisati post i nakon 3 min kad se ves ohladio Puf!! restart.
onda ohrabren da ima nade i za njega (vec sa sve opsovo samsungu i njihovom ramu) digo voltazu na 1.7 i vidi cuda nije uspio ni podignuti xp mislim da je dosao do loga i restart.
sad mi je jo manje jasno.
kaj se tice malih faktora imam teskih problema sa njima, naime, kad stavim faktor manje od 11 uopce se nece dignut a i ak uspije naravno nije na onom koji sam stavio nego neko drugon, uspio sam ga dignuti na 10x ali on je radio kao 11.5x pa onda 11.5x200 nije radilo jer bi se srusio.
probati cu sa jos manjim da vidim kako ce sa njima raditi.
Sorry na dugom post-u htio sam samo sto detaljnije opisati svoj problem radi lakse pomoci.