View Single Post
Staro 23.11.2006., 17:22   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vrtio sam tjedan dana Vistu RTM, ne mogu reci da sam odusevljen, ok konfa nije zmaj, ali me i vise nego dobro služi (Athlon 2.0, 1Gb DDR, 9600XT, 2x80GB Raid).

Instalacija je zavrsila u 25-30 min, dobra stvar je mogucnost dizanja F6-drivera sa USB sticka i trazi jako malo podesenja te samo jedan restart. Za moju konfu su pronadjeni svi driveri osim za zvucne, a i te sam povukao preko win updatea, znaci nisam morao nista dodatno instalirati.

Nakon par dana sam se zapitao sto je ergela rasnih programera radila zadnjih 5 godina ?! Ok famozni Aero sa prozirnim okvirom prozora, search integriran u start bar, 3d pogled na otvorene programe... uglavnom sve se svodi na fancy dodatke bez ikakve ili male uporabne vrijednosti.

Kompatibilnost nije sjajna, npr. winamp nije radio, nero 7 je javljao neke greske ali je normalno radio... mislim nisu to mali nepoznati freeware programi pa da se izostave u testiranju sustava : wtf :

Nabootani sustav u startu pozdere 500mb memorije, kad sam upalio nero koji je kopirao dvd i azureus, sustav je pao na koljena...

Vratio sam se na XP, da se fino usminkati, kao OS je ispoliran, sve radi i radi dobro, jednostavno vistu sam probao i nemam se zasto vracati, jedino ce gameri biti "prisiljeni" koristiti vistu radi DX10 ekskluzive.

Uglavnom, oku ugodno, ali jos uvijek nedovrseno i aljkavo.

edit: isprobao sam Vista Ultimate, vjerovatno su one jeftinije varijante vise XP-alike sto automatski znaci da lakse disu.