U procesu sam slaganja kompa i ovoga sam puta odučio urošiti nešto više love pa iz tog razloga postupno kupujem komponente i slažem konfu.
Kaj se proca tiče, odluka je pala na E6600 Core duo. Dilemu imam oko matične. Naime, iako namjeravam pričekati da ploče s Nvidiom 680i dođu kod nas, postoji mogučnost da ipak uzmem neku sa 965.
Dilema je između ASUS P5B Deluxe, P965 i Gigabyte 965P-DQ6. Budući komp ne namjeravam clockat i naglasak mi je na pouzdanosti odnosno na što manjem broju potencijalnih komplikacija.
Za Asus sam čuo da ima problema sa zvučnom što mi je malo u banani jer bi neku drugu zvučnu kupio tek bitno kasnije i to ako. Osim toga, sama činjanica da na matičnoj koja košta 1600 kn zvučna krči mi je iritantna sama po sebi.
Za Gigabyte sam pak čuo da ima problema s memorijom i to me malo plaši.
Za komp sam već kupio 2x1Gb Kingmaxa na 800, ako vam to može šta pomoći.
Znam da je tema već prožvakana, ali nažalost nisam našao odgovor koji me zanima.
Dakle, želim ploču za komp koji će bit jak, ali ga neću klokat. Želim solidnu ploču u koju ću uštekat komponente i instalirat Windoze bez previše prčkanja po Biosu, bez toga da mi zvučna krči, bez toga da mi se komp restarta i sl. Naglasak je na ploču koja će, ajmo reći, biti plug and play umjesto puno kemijanja da sve upogonim kak spada.
Trenutno imam Gigabyte K8NS Nforce 3 250 sa AMD-om 64 3000+ soc.754 i skroz sam zadovoljan. Također, i sad imam Kingmax memoriju na 433 (2x512) i sve radi super.
Puno hvala svima, unaprijed!