Daklem.. u cem je problem.. imali mi wlan na poslu.. i net a da se to nije ni znalo.. sad je shef uveo kabelsku mrezu.. ali preko zasebnog huba.. a sebi je povukao net. Wlan kartica nam je ostala.. i wlan odasiljac radi, ali je premijesten par metara dalje.. iza josh jednog zida i mi vise ne lovimo signal, u biti ponekad se ulovi i do 26%, ali nestane odmah. Zanima me koja je najbolja opcija (kartica je ralink rt2500) kupiti 2 m produznog kabla za antenu i probat je izvuc sto blize prozoru mozda nest ulovi, uzeti usb karticu novu sa 5 m produznim USB kablom i probat istu stvar ko i sa antenom (skuplja opcija), kupiti jacu antenu (14dB kosta 900kn i nije sigurno da ce radit) ili znate mozda koju hebeno dobru wlan karticu sa super prijemom ili postoji li kakvo pojacalo koje bi se moglo namontirat na antenu.. ili nest.. ko antenska pojacala za TV-ove???
Molimo pomagajte.. hitno i imajte na umu da ne koristimo access pointove i to jer gazda nesmije znat da imamo net....(nazalost jos ima informaticki nepismenih ljudi koji ne shvacaju da flat rate znaci da trosi koliko mozes a plati isto..)