View Single Post
Staro 09.11.2006., 02:20   #13
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
To ti nitko nemre reći do koliko će tvoj ići sa tom i tom voltažom. Kada crkne neki test, povisi malo. A ovisno koji cooler na procu imaš. Ako imaš neki dobar, moš staviti voltažu 1.4V

Kada ti je FSB 266 (defolt), onda ti CPU-Z mora pokazivati isto 266mhz za memoriju. A ja sad više stvarno nemam pojma di si ti stavio memu na 800, u BIOS-u ili ti to piše u CPU-Z-u ili što? Daj malo jasnije napiši.
Imam osjećaj da si ti nekaj krivoga stavio i da te memorija koči.

Uglavnom, za omjer memorije i proca 1:1 gledaj u CPU-Z-u i kada za FSB od 266 (defolt) pod memory tab (tamo di su ti i latencije napisane) ti za memoriju mora pisati 266 (što je ekvivalentno DDR2 533mhz). Kada ti u CPU-Z-u tako piše, onda kreni sa dizanjem FSB-a, a memoriju više ne diraj (eventualno latencije staviti na 4-4-4-12 ili 5-5-5-15 i nekih 2.0 V za memu).

Kada neki test pukne, a preporučam za brzo testiranje koristiti ili Super PI 32M ili OCCT test od 30 minuta, onda se mora neki napon povisiti, a fala Bogu, kod C2D ih ima hrpa - od Vcore-a, chipseta, memorije i kaj ti ja znam čega sve ne. Nije ti lagano OC-at, pogotovo jer ti neznaš osnovne stvari. Al dobro, buš naučil...