Stipo zahvaljujem na odgovoru, potvrdio si jednu od mojih kombinacija s maticnom
Sto se tice P4 ili AMD dugo sam razmisljao ali istina je da me ova HT tehnologija privukla... nazalost nikoga nisam uspio naci i pitat tko ga ima ili koristi pa ne znam nista iz prve ruke. Ali po nekakvim testovima ipak sam se odlucio za P4. Nemam nista protiv AMD-a ionako imam trenutno Athlona na 1000 . dok je prethodni opet bio P3 450.
a sad sto se tice SATA diska, ne znam, osim sto je brzi i nema prevelike razlike u cijeni od obicnih HDD-a, mislim da imaju mogucnost hot swap-a i zato sam razmisljao mozda o , ne sjecam se koja je maticna bila u pitanju ali imala je kablove za vanjso spajanje SATA diskova sto je zgodno ako uzmemo u obzir da vecina kupljnih kompova imaju garanciju i onu naljepnicu otraga. a ovo bi bilo idealno za prebacivanje vece kolicine podataka.
i da znam postoje ladice , ali nazalost nisam vidio niti jednu ladicu koja podrzava SATA vec samo ATA
mozda ne znam dovoljno, mozda bi me trebao netko upozoriti u vezi sa SATA diskovima ali ja razmisljam ovako, ako je brze i nije velika razlika u cijeni zasto ne uzeti to. Mozda cak jednom i iskoristim RAID ako uzmem jos jedan HDD. Stvarno nemam neki poseban razlog osim ovog sto sam naveo. A meni se to cini dovoljno.
Rado bih znao ako tu ima i kakvih "caka", pa bi te zamolio numa da mi kazes ako znas nesto vise.
Hvala!