View Single Post
Staro 05.11.2006., 19:18   #1
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Red face DFI Infinity NF4 ... pitanja

Kao prvo ispričavam se jer sam vidio da već postoji DFI thread u ovom podforumu, ali budući da se radi već o relativno starijem hardveraju odlučio sam otvorit ovaj Thread. Znam da će neki reći da pogledam ostale forume npr. dfi-street i sl., no molio bih za pomoć ako je moguće.
Imam nekoliko pitanja....

1. Koja je razlika između DFi Infinty NF4 Ultra i non-ultra?
------------------------------------------------------------
- Naime dobio sam ovu ploču u uvjerenju da se radi o DFi Infinty NF4 Ultra ploči, no kod boota mi piše NF4 Standard pa sad ne kontam jel me neko za*ebo, između ostalog nemam opciju za SataII kontroler u Biosu (Bios date 29/03/2006). Maxtor Diamond 10 koji imam Windowsi vide kao Sata150 disk iako je jumper na disku uredno skinut da bi dobio 3Gb. Da li postoje vidljive razlike u layoutu između ove dvije ploče? Vidim samo natpis rev.A

2. Da li je tko uspio staviti na chipset pasivni hladnjak?
----------------------------------------------------------
- Primjetio sam nakon instalacije 7900gs da se northbridge nalazi na nezgodnom mjestu - ispod VGA kartice. Planiram staviti pasivni hladnjak iz Vemila Zalman ZM-B47J.

3. Kako ova ploča radi s KINGMAX PC3200 memorijom?
----------------------------------------------------------
- Ima li netko iskustva s radom navedene memorije na ovim pločama. Radi se o KINGMAX Superram pc3200 FNAS 2*512 mb. Obje sam ih utrpao u crne slotove. Prije sam imao Asusovu A8V rev.2 ploču pa su znali praviti probleme što je običaj kod Asusa. Trenutno radi na 200 Mhz 2.5-3-3-6 1T, a s istim latencijama je radila na 233 Mhz i 2.7 V. Koliko je to opasno za memoriju i da li bi pomogli pasivni Thermaltakeovi hladnjaci... Naime kad dignem procesor na 2520 Mhz (9*280) memorija može raditi na 233 Mhz (divider 166) ili na 186 Mhz (divider 133)?

4. Da li moguće da senzori ne pokazuju ispravno temperaturu?
------------------------------------------------------------------
Sad mi je nakon sat i po vremena rada kompa ( Samo sam ga upalio) temperatura 32C za CPU i 17C za CPU diodu (Everest UE 2006). Ima li načina provjeriti stvarnu temperaturu?

5. Može li Venice 3000+ E3 clockat na 2500 Mhz sa stock hladnjakom?
-------------------------------------------------------------------------
Ovo se veže na ono prethodno pitanje. Također me zanima što ekipa misli o Fortronovom 400W napajanju. Da li je to dovoljno za ovakvu konfu ili nužno treba ići na nešto drugo sa 500W ili više... Ne znam da li je moguće da se ni grafička neće više clocknut zbog 400W napajanja?

6. Maxtor 200Gb Sata disk se pojavljuje u Win Xp kao removable disk ?
-----------------------------------------------------------------------------

- Naime u Windowsima mi se javlja ikona u trayu za Safely remove hardware za sistemski disk. Ne znam zašto... Jeli se to nekome pojavljivalo. Inače kod instalacije windowsa N-liteom sam si ubacio Nvidia sata drivere pa ne znam jel možda do toga? BTW disk nije kako piše u sigu na Promise kontroleru.

Svima unaprijed puno hvala na odgovorima...!

Tajmahal26 je offline   Reply With Quote