View Single Post
Staro 03.11.2006., 20:42   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ovako...

Prvo nije thoronbread nego je Throughbred B a postoji još i Thorton...

Througbredu B možeš dati do 1.85V ali ja osobno nebi išao preko 1.8V (+10% od nominalnog jer što neće s time bit stabilno mala je šansa da će bit uopće) osim ako nisi odlučio ić što više pa ako crkne crkne ili ako imaš neko "geek power cooling (TM)" rješenje kao što je vodno, peliter i sl ali da imaš tako nešto vjerojatno bi znao i sam kolko mu se može dat ili bar kako se jezgra zove...

Djeljitelj na Socketu A nije namjenjen u klokanju onome što je na A64, naime zbog građe čipseta usko grlo je između procesora i čipseta (ako je ram nije sporiji od FSB-a npr 166(333DDR) na 200(400DDR)fsb) tako da je zato (uz to što je tako bolja stabilnost) najbolje držati to na 1:1 i dizati kolko ide, obično je to oko 210-230 za dobre nf2 u400 ploče a i througbredi "umiru" tu negdje...

Što se tiče množitelja proca, ako je isti otključan trebaš ga imati na optimalnoj vrijednosti, a to je što veći FSB i što veći multiplier na kojem radi proc stabilno ALI fsb ima prednost jer on ubrzava i ram i komunikaciju sa ostatkom kante tako da je npr 10x220 bolje rješenje od 11x200...

prvo staviš multi na recimo 8x i polako dišep fsb da vidiš do koko će ić, ako imaš DDR333 ili neki sl ram koji nejde na bar 200 zaboravi neki bolji overklok...

Inače tbredi B su dobri i zahvalni klokeri jer se ne griju jako a idu obično do oko 2000-2300mhz na do 1.8V...