S vremena na vrijeme mi komp nekak čudno reagira pa da konačno pitam dal neko zna šta mu je...
Ploča je Epox 8rda3+, proc. Athlon XP 2800+, grafička Gigabyte 6600GT, memorija Kingmax TinyBga 2x512.
1. Ventilator na ploči na NB je već nakon par dana počeo brujat ko lud pa sam ga na preporuku nekih pcekspertovaca isključio i u kučiste na stražnju stranu stavio dodatni vent (prije toga sam reklamirao ploču i dobio novu, ali i taj ventilator je jako brzo prolupao)
2. Na displayu na ploči mi otpočetka stoji FF (oznaka za neki error) za što su mi neki iskusniji pcekspertovci također rekli da nema veze ako komp normalno radi (i da nekima od njih također oduvijek stoji FF)
3. U Biosu sam namjestio da kad se procesor (bar mislim da se odnosilo na procesor) previše zagrije (al to za neku stvarno visoku temperaturu) da se oglasi alarm.
Radi se o tome da mi se tu i tamo komp zna zbrejkat (rijetko, ali ipak) pa kad ga restartam (direktno na kučištu) se ne počne ponovo dizat nego se, nakon što se ekran zacrni, oglasi ta sirena iz kučišta (to se događa još rjeđe). Osobno mislim da za to nema razloga jer nisam radio ništa specijalno zbog čega bi se komp tak zagrijao, što potvrđuje i to da se, nakon što ga ponovo restartam, normalno digne sistem i dalje normalno radi.
Drugi problem se vjerojatno odnosi na grafičku karticu jer se nedavno događao za vrijeme igranja KingKonga i Hitmana:BloodMoney. Isto se komp znao zbrejkat, a onda sam se nekak našo na onom plavom ekranu koji spominje nešto u vezi grafike, display-a i nv4.dll ili nekog sličnog fajla. I da ako ga vidim prvi put da je ok, a ako ne da se obratim ne znam kome....nešto u tom smislu...
Sve se to događa vrlo rijetko i kompjuter mi zapravo normalno radi, no kad se dogodi nije mi baš ugodno jer mislim da bi to možda mogli bit predznaci nekog većeg kvara......a grafička mi još ima garanciju.. Jel imao neko sličnih iskustava?