Tema: Da vidimo...
View Single Post
Staro 01.11.2006., 12:16   #29
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor buzz11 Pregled postova
1. hm...čini mi se da IT malo više od hardwera i clockanja procova...ili ti znaš nešto što ja ne znam?

2.moje je mišljenje o clockanju samo to da prilikom toga nešto mora krepat ranije nego što bi krepalo da nije clockano.

3.neko je naveo primjer athlona 3000 i 3200 koji rade na 1800 i 2000...kaj se ovog isplati clockat tih 200 MHz?...po meni ne. Nije to nikakav evidentan pomak. Na kraju krajeva razlika u cijeni ta dva proca je toliko beznačajna da ne vidim svrhu clockanja. Kupiš odmah 3200 i stvar rješena.

4.slažem se i sa svima u vezi stock coolera i clockanja, ali pitam da li je i odlično dimenzioniran stock dovoljan za ozbiljno clockanje? ako je zašto su tražili alternative za bolje hlađenje u vodi, peltier elementima, tekućem dušiku ili čak sam imao prilike vidjet i korištenje kompresora?

5.slažem se da je bolji od x2 4200, ali ovako mi je ispalo poprilično jeftinije iako je i taj vrag poprilično skup, samo je prednost što sam zamjenio samo proc umjesto čitave konfe. nije da mi je baš bilo potrebno, ali eto. ukazala se prilika.
1.apsolutno nisam rekao da sam ja IT specijalist, ali ako ti jesi onda bi ti morao shvatit da si počeo s nebulozama.

2.poanta je u tome da nađeš clock na kojem mašina radi STABILNO i NE GRIJE SE pretjerano. i to radiš zbog toga da ti ne krepa drugi dan nego da te služi duži niz godina. usput, garancija na proceve je po nekoliko godina, i da krepa, uvjek ga mogu zamjenit.

3.npr moj proc je clockan sa 2000 na 2400 mhz i radi savršeno stabilno i hladan je. i nije mi padalo na pamet davat 800kn više za jednog a64 3800+ kad 3200+ može radit na njegovoj frekvi. i još je e6 revizija, da je e3, ko zna koliko bi ga gonio...
4.vodeno hlađenje JE bolje i SKUPLJE. i zašto davat par stotina kuna više kad moj sonic tower i 120mm glacial izvrsno rade svoj posao. što se tiče dušika i kompresora to su stvari koje se koriste u traženju maksimalnog clocka i niko normalan to ne koristi u svakodnevnom radu. za peltier si i sam naveo probleme s kondenzacijom.
5. naravno da ti je ispalo jeftinije, al ti si počeo thread s upitima o intelovim procevima i želji da kupiš jednog. i vjerujem da će te ovaj super služit, ali da si išao kupovat novu konfu, nikakav intel D, nikakav a64 nego samo C2D.

zalman je OK, al postoje jeftiniji i bolji cooleri od njega.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F