Citiraj:
Autor buzz11
1. hm...čini mi se da IT malo više od hardwera i clockanja procova...ili ti znaš nešto što ja ne znam?
2.moje je mišljenje o clockanju samo to da prilikom toga nešto mora krepat ranije nego što bi krepalo da nije clockano.
3.neko je naveo primjer athlona 3000 i 3200 koji rade na 1800 i 2000...kaj se ovog isplati clockat tih 200 MHz?...po meni ne. Nije to nikakav evidentan pomak. Na kraju krajeva razlika u cijeni ta dva proca je toliko beznačajna da ne vidim svrhu clockanja. Kupiš odmah 3200 i stvar rješena.
4.slažem se i sa svima u vezi stock coolera i clockanja, ali pitam da li je i odlično dimenzioniran stock dovoljan za ozbiljno clockanje? ako je zašto su tražili alternative za bolje hlađenje u vodi, peltier elementima, tekućem dušiku ili čak sam imao prilike vidjet i korištenje kompresora?
5.slažem se da je bolji od x2 4200, ali ovako mi je ispalo poprilično jeftinije iako je i taj vrag poprilično skup, samo je prednost što sam zamjenio samo proc umjesto čitave konfe. nije da mi je baš bilo potrebno, ali eto. ukazala se prilika.
|
1.apsolutno nisam rekao da sam ja IT specijalist, ali ako ti jesi onda bi ti morao shvatit da si počeo s nebulozama.
2.poanta je u tome da nađeš clock na kojem mašina radi STABILNO i NE GRIJE SE pretjerano. i to radiš zbog toga da ti ne krepa drugi dan nego da te služi duži niz godina. usput, garancija na proceve je po nekoliko godina, i da krepa, uvjek ga mogu zamjenit.
3.npr moj proc je clockan sa 2000 na 2400 mhz i radi savršeno stabilno i hladan je. i nije mi padalo na pamet davat 800kn više za jednog a64 3800+ kad 3200+ može radit na njegovoj frekvi. i još je e6 revizija, da je e3, ko zna koliko bi ga gonio...
4.vodeno hlađenje JE bolje i SKUPLJE. i zašto davat par stotina kuna više kad moj sonic tower i 120mm glacial izvrsno rade svoj posao. što se tiče dušika i kompresora to su stvari koje se koriste u traženju maksimalnog clocka i niko normalan to ne koristi u svakodnevnom radu. za peltier si i sam naveo probleme s kondenzacijom.
5. naravno da ti je ispalo jeftinije, al ti si počeo thread s upitima o intelovim procevima i želji da kupiš jednog. i vjerujem da će te ovaj super služit, ali da si išao kupovat novu konfu, nikakav intel D, nikakav a64 nego samo C2D.
zalman je OK, al postoje jeftiniji i bolji cooleri od njega.