Citiraj:
moje je mišljenje o clockanju samo to da prilikom toga nešto mora krepat ranije nego što bi krepalo da nije clockano
|
Ako ne diraš voltažu,nema apsolutno nikakve štete clockati...
Citiraj:
...3000 i 3200 koji rade na 1800 i 2000...kaj se ovog isplati clockat tih 200 MHz?...po meni ne. Nije to nikakav evidentan pomak. Na kraju krajeva razlika u cijeni ta dva proca je toliko beznačajna da ne vidim svrhu clockanja. Kupiš odmah 3200 i stvar rješena...
|
Razlika je nekih 200-tinjak kuna,a za tu razliku si kupiš bolji cooler koji je tiši,a bolje hladi od stock hladnjaka
Citiraj:
ali pitam da li je i odlično dimenzioniran stock dovoljan za ozbiljno clockanje? ako je zašto su tražili alternative za bolje hlađenje u vodi, peltier elementima, tekućem dušiku ili čak sam imao prilike vidjet i korištenje kompresora?
|
Koliko misliš ozbiljno?Dobar cooler je dovoljan za nešto malo ozbiljnije,ali za baš OZBILJNO ne,zato se i koristi voda,peltier,tekući dušik i slično...Više ćeš izvući iz proca pri manjoj temperaturi,zato se koriste
Citiraj:
na kraju svega ne razumijem čemu pljuvanje po vodenom hlađenju kad su brojna ispitivanja pokazala da je efikasnije jer dovođenje vode direktno na proc bolje odvodi toplinu jer je disipacija topline kroz vodu bolja nego kroz metal. naravno da i voda ima svojih mana...ako ništa drugo nemreš to sve potrpat u kantu, a i ako potrpaš izgleda kao đungla ili ako nedajbože procuri negdje onda je to totalni bed
|
Jako puno košta,a nije toliko bolje jer se sada koristi heatpipe kod zračnih hladnjaka.Razlika je 10° C,otprilike,a u novčaniku dosta