hm...čini mi se da IT malo više od hardwera i clockanja procova...ili ti znaš nešto što ja ne znam?
priznam da sa clockanjem nisam na ti i nije to ni bilo pitanje ovog posta. skrenulo je krivo. pitanje je bilo nešto drugo.
kako god bilo da bilo poštujem sva vaša mišljenja i svo znanje koje posjedujete.
moje je mišljenje o clockanju samo to da prilikom toga nešto mora krepat ranije nego što bi krepalo da nije clockano. ok uz dobro hlađenje stvar radi, ali šta je sa povećanim naponima koje jezgre gutaju? da li je clockanje od 100, 200 MHz uistinu clockanje ili subjektivni dojam kako sad pila radi ko avion? neko je naveo primjer athlona 3000 i 3200 koji rade na 1800 i 2000...kaj se ovog isplati clockat tih 200 MHz?...po meni ne. Nije to nikakav evidentan pomak. Na kraju krajeva razlika u cijeni ta dva proca je toliko beznačajna da ne vidim svrhu clockanja. Kupiš odmah 3200 i stvar rješena.
slažem se i sa svima u vezi stock coolera i clockanja, ali pitam da li je i odlično dimenzioniran stock dovoljan za ozbiljno clockanje? ako je zašto su tražili alternative za bolje hlađenje u vodi, peltier elementima, tekućem dušiku ili čak sam imao prilike vidjet i korištenje kompresora?
na kraju svega ne razumijem čemu pljuvanje po vodenom hlađenju kad su brojna ispitivanja pokazala da je efikasnije jer dovođenje vode direktno na proc bolje odvodi toplinu jer je disipacija topline kroz vodu bolja nego kroz metal. naravno da i voda ima svojih mana...ako ništa drugo nemreš to sve potrpat u kantu, a i ako potrpaš izgleda kao đungla ili ako nedajbože procuri negdje onda je to totalni bed.
naravno da svaki od ostalih hlađenja ima hrpu mana koje su teško rješive pa zato i nisu omiljena, a i prilično su skupa.
peltier elementi savršeno hladi, ali...problem je u kondenzaciji koja prilikom toga nastaje.
hebes ga...nisam najpametniji i zato smo tu da podjelimo mišljenja i saznanja o svemu. da sam najpametniji ne bih tražio mišljenje u vezi proca.
i da moram priznat, jučer sam imao prilike vidjeti 6300 na djelu i mogu slobodno reć da me oduševio sa mogućnostima. ovo je intelu zaista velik napredak i veseli me što će amd sad morat pod mus tražit rješenje koje je tu negdje u začetku.
slažem se da je bolji od x2 4200, ali ovako mi je ispalo poprilično jeftinije iako je i taj vrag poprilično skup, samo je prednost što sam zamjenio samo proc umjesto čitave konfe. nije da mi je baš bilo potrebno, ali eto. ukazala se prilika.
kolike su mu clockerske mogućnosti ne znam. to će zasigurno znat netko od vas pa me možda na kraju i nagovorite da ga zavrtim više od ovoga što sad daje pa i pod cijenu da krepa: sweating
nda...nije tuniranje auta baš neka usporedba, ali je nekako najrazumljivija nama muškima (hebes ga torbice se nemreju tunirat

).
i dakako nemojte što zamjerit. nisam se došao svađat sa svima. dopalo mi se što je ispalo ovako malo žučnija rasprava...svi kontra mene:-)