View Single Post
Staro 31.08.2003., 11:55   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: Veliki problemi

Citiraj:
Originally posted by Jakesevic
Problem se javlja kod pokretanja bilo koje 3d aplikacije (3dmark,igre,sve zivo) komp zablokira odmah ili nakon nekoliko minuta zavisi o igri.Probao sam sve vrste drivera,od 3,2 do 3.6,najnovije omega.Mislim da se problem javio kad sam stavio omega drivere na hacked,slika je bila puna artefakata,onda sam ih obrisao i snimio obicne ali nista ne pomaze.Formatiram disk i snimim 3.6,nema pomoci. Komp je 2200+,512DDR,Gigabyte 9500 non pro 64MB. U smartgartu je ukljucen fastwrite,agp8X,pod direct 3d i open gl sve na lijevo,i u biosu je ukljucen fastwrite.Probao sam s iskljucivanjem svih tih opcija i kombiniranjem ali nista.
P.S. Kak da preradim kartušu u 9500pro,gubim li garanciju nakon toga?
Kartica ako nije radila sa nekim soft-patchem ili je davala sranje od slike...pa...onda imaš baš ono kaj si kupio
Možda možeš probati par stvari kao što su isključiti hierarchical-z...
flashnutu drugi BIOS i sl.
Inače se dela ovako-prvo format/iz DOS-a/,WIN,driveri od ploče uključujuči 4/1,DX i tek onda driveri.
Nemoraš stavljati ni omegu ako nećeš,za svaku verziju drivera možeš soft-mod skinuti tu
http://www.ocfaq.com/softmod/index.php

I da...ako ideš instalirati Omegu MORAŠ prije de-instalirati stari CP

How do I disable Hierarchical-Z? I hear this solves the artifact problem for a small number of people.
A: OpenGL:

In your Registry find a folder called "OpenGL". Make sure you end up in the "CurrentControlSet" branch.
On my system: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{17B35A74-5588-4595-A586-8C735F496DB2}\0000\OpenGL". Your ClassID will be different so use text search to find "OpenGL".
Add a folder "Private" under the "OpenGL" folder.
Add a DWORD value there called "An6aYj2vwKuKd9brxl7" with value "0".
Direct3D:

Find the OpenGL folder. Go to the "0000" folder above it.
Add a String value there called "HierarchicalZEnable" with value "0".
You can also try using RTool for exammple to disable Hierarchical-Z.

RTool imaš u OMEGA 3.6, a možeš probati i onak kak ti gore piše
Jelc je offline   Reply With Quote